Πιθανή επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στην Ρωσία για συζητήσεις περί εξαγωγών σιτηρών

Πιθανή επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στην Ρωσία για συζητήσεις περί εξαγωγών σιτηρών
Ο Χακάν Φιντάν AP

Σύντομα ενδέχεται να επισκεφτεί τη Ρωσία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, για να συζητήσει σχετικά με τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ερχόμενο μήνα, εφόσον δοθεί η ευκαιρία, ενδέχεται να έρθει σε συνάντηση με Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

“Τον Σεπτέμβριο είναι η σύνοδος της G20 στην Ινδία και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Αν βρούμε την ευκαιρία σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα, θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε απευθείας με τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από την Ουγγαρία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Χακάν Φιντάν, Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μπορεί να επισκεφτεί τη Ρωσία σύντομα, για να συζητήσει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

“Σύντομα, ο υπουργός μας των Εξωτερικών μπορεί να αναλάβει ένα ταξίδι στη Ρωσία. Επειδή το να συζητηθεί το θέμα αυτό απευθείας έχει μεγάλη σημασία, και μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα”.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επιπλέον ότι η οικονομική ομάδα της Τουρκίας έχει την ικανότητα να ελλαττώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησής του σε ερωτήσεις, ο Ερντογάν είπε επίσης πως η κυβέρνησή του κατάφερε να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα στο παρελθόν και πως οι Τούρκοι πρέπει να έχουν πίστη στο κόμμα του, το ΑΚ, ότι θα το πετύχει και πάλι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα