Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μελόνι – Το κόμμα της πρέπει να αποζημιώσει γκέι ζευγάρι

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μελόνι – Το κόμμα της πρέπει να αποζημιώσει γκέι ζευγάρι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Evan Vucci

Το κόμμα της Μελόνι κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση σε γκέι ζευγάρι και το παιδί τους, καθώς χρησιμοποίησε φωτογραφία τους με ομοφοβικά κίνητρα.

Το κυβερνών κόμμα της Ιταλίας κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση σε ένα γκέι ζευγάρι επειδή χρησιμοποίησε φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σε μια εκστρατεία κατά της παρένθετης μητρότητας.

Ο BJ Barone και ο Frankie Nelson απέκτησαν τον γιο τους, Milo, το 2014 με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας.

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από την ημέρα της γέννας έγινε viral, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από το Brothers of Italy με ομοφοβικά κίνητρα.

Το κόμμα της Μελόνι κλήθηκε να καταβάλει 10.000 ευρώ στον καθένα. Οι Brothers of Italy διατάχθηκαν να πληρώσουν για την «προσβλητική χρήση της εικόνας», αφού η ιταλική νομική εταιρεία LGBT Gay Lex ανέλαβε την υπόθεση.

Το κόμμα έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ηγείται της πιο δεξιάς κυβέρνησης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το κόμμα της είναι άμεσος πολιτικός απόγονος του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από μέλη του φασιστικού κόμματος του Μουσολίνι, μετά τον πόλεμο.

Τον Μάρτιο, έδωσε εντολή στο δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου να σταματήσει την καταγραφή των παιδιών ομόφυλων γονέων, γεγονός που οδήγησε σε έντονες διαμαρτυρίες.

«Αυτή είναι μια μικρή νίκη για εμάς, αλλά είναι μια τεράστια νίκη για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Για εμάς, η φωτογραφία της γέννησης αντιπροσωπεύει όλα όσα πρεσβεύουμε: την οικογένεια, την αποδοχή και την άνευ όρων αγάπη» δήλωσε το ζευγάρι στο BBC.

«Η νίκη κατά των Fratelli και της πρωθυπουργού μάς επιτρέπει να ανακτήσουμε τη φωτογραφία μας και να δείξουμε στον κόσμο ότι οικογένεια σημαίνει αγάπη».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα