Τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν τα Κατεχόμενα την “Ημέρα της Νίκης”

Τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν τα Κατεχόμενα την “Ημέρα της Νίκης”
Φωτογραφία αρχείου AP

Στον απόηχο των επεισοδίων στη νεκρή ζώνη, την προσεχή Τετάρτη, τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφτούν τα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης των τουρκικών δυνάμεων στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν τα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης των τουρκικών δυνάμεων στο Μικρασιατικό Μέτωπο στις 30 Αυγούστου, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

H κορβέτα TCG Bandırma θα επισκεφθεί το λιμάνι της Αμμοχώστου και η κορβέτα TCG Bartın το λιμάνι της Κερύνειας.

Κάθε χρόνο, στις 30 Αυγούστου η «Ημέρα της Νίκης» γιορτάζεται με κάθε επισημότητα και πλήθος εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα τις στρατιωτικές παρελάσεις που διεξάγονται σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Σε κάθε γωνιά της χώρας πραγματοποιούνται μεγαλοπρεπείς τελετές με τιμώμενο πρόσωπο τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ και ύμνους προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σημειώνεται πως στην περιοχή η ένταση “χτύπησε κόκκινο” προ ημερών λόγω των επεισοδίων στη νεκρή ζώνη, όπου Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα