Μικέλα Μούρτζια: Πέθανε η σπουδαία συγγραφέας – Έδινε “μάχη” με τον καρκίνο

Μικέλα Μούρτζια: Πέθανε η σπουδαία συγγραφέας – Έδινε “μάχη” με τον καρκίνο
Μικέλα Μούρτζια AP Photo/Luigi Costantini

Την τελευταία της πνοή "άφησε" η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος, θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος, Μικέλα Μούρτζια. Είχε συγκλονίσει για τη "μάχη" της με τον καρκίνο.

Σε ηλικία μόλις 51 ετών πέθανε η σπουδαία Ιταλίδα μυθιστοριογράφος, θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος, Μικέλα Μούρτζια.

Είχε μιλήσει απερίφραστα για πολλά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η ευθανασία και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Πριν από λίγους μόλις μήνες είχε παραχωρήσει μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera, όπου είχε μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο στα νεφρά από τον οποίο έπασχε.

Στην ίδια συνέντευξη είχε πει πως η επιθυμία της ήταν να πεθάνει όταν η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δεν θα ήταν πλέον στο τιμόνι της κυβέρνησης, λέγοντας πως θεωρεί την κυβέρνησή της «φασιστική». Την εποχή εκείνη η Μελόνι είχε απαντήσει πως κι εκείνη ελπίζει η Μικέλα Μούρτζια να ζήσει αρκετά ώστε να δει ένα διαφορετικό πρωθυπουργό.

Γεννημένη το 1972 στην πόλη Καμπράς της Σαρδηνίας, έκανε το λογοτεχνικό ντεμπούτο της το 2006 με το μυθιστόρημα «Il Mondo Deve Sapere» (Ο κόσμος πρέπει να ξέρει), μια σάτιρα για την εκμετάλλευση στο τηλεφωνικό κέντρο υπηρεσίας τηλεμάρκετινγκ, η οποία έγινε θεατρικό έργο με τον ίδιο τίτλο, ενώ σ’ αυτή βασίσθηκε το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας του 2008 «Tutta la Vita Davanti» (Όλη η ζωή μπροστά).

Το μυθιστόρημά της του 2009 «Accabadora» τιμήθηκε με βραβεία, μεταξύ των οποίων το Campiello και το Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Mondello.

Τον περασμένο μήνα η Μικέλα Μούρτζια παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λορέντσο Τερέντσι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα