Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου: Για Μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο στην Κυπαρισσία

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου: Για Μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο στην Κυπαρισσία

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας συνεχίζεται η γαστρονομική γιορτή με τιμώμενα τοπικά προϊόντα.

Στην όμορφη Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, μια ξεχωριστή γιορτή με πρωταγωνιστές το Μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο.

Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από chefs που θα δημιουργήσουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας, με βάση τα δύο τοπικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, θα συμμετάσχουν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευσιγνωστικές δοκιμές. Ακόμη θα υπάρχουν παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η “γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου” θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της. Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες καθώς το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα πιτσιρίκια.

Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς. Η βραδιά, θα περιλαμβάνει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας οι επαγγελματίες της εστίασης θα παρακολουθήσουν workshop με τίτλο «Food Blogging: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» με εισηγήτρια την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Ιωάννα Μπαλαφούτη, η οποία μαζί με το Γιώργο Κρικοριάν από την πρωινή εκπομπή του MEGA «ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ» θα παρουσιάσουν την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα