Ρωσία: Ποιος αντικατέστησε τον “Στρατηγό Αρμαγεδδών” στην ηγεσία των αεροδιαστημικών δυνάμεων

Ρωσία: Ποιος αντικατέστησε τον “Στρατηγό Αρμαγεδδών” στην ηγεσία των αεροδιαστημικών δυνάμεων
Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις AP

Η απομάκρυνσή του Σεργκέι Σουροβίκιν σηματοδοτεί τον εντοπισμό λαθών στη συμπεριφορά του, τα οποία είναι άγνωστα. Διεξάγεται έρευνα για πιθανή συνέργειά του στην εξέγερση της Βάγκνερ.

Νέος προσωρινός αρχηγός των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεών διορίσθηκε σε αντικατάσταση του πτεράρχου Σεργκέι Σουροβίκιν, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί, μετά από τη σύντομη ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ.

Ο Σουροβίκιν, ο οποίος ηγείτο άλλοτε της συνολικής πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατά την ανταρσία, φαινόταν σε βίντεο ξεκάθαρα καταπονημένος και χωρίς να φέρει τα διακριτικά του αξιώματός του, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Είχε καλέσει τον επικεφαλής των μισθοφόρων της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να μην κάνει την πορεία, που σκόπευε να πραγματοποιήσει, προς τη Μόσχα.

Με το πέρας της ανταρσίας, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ρωσικών και ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα κατά του Σουροβίκιν για πιθανή συνέργεια στην εξέγερση, με τον πτέραρχο να είναι σε κατ’ οίκον κράτηση.

Η απομάκρυνσή του σηματοδοτεί τον εντοπισμό λαθών στη συμπεριφορά του, τα οποία είναι άγνωστα.

Το RIA μετέδωσε σήμερα πως πηγή, την οποία δεν αναφέρει, δήλωσε: “Ο πρώην αρχηγός των ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ενώ ο πτέραρχος Βίκτορ Αφζάλοφ, αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, αναλαμβάνει προσωρινά αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας”.

Ο Σουροβίκιν είχε το παρατσούκλι “Στρατηγός Αρμαγεδδών”, κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία τον Οκτώβριο του 2022, ωστόσο τον Ιανουάριο ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα