Κάτοικος του Δήμου Πύλης Τρικάλων στο NEWS 24/7: “Βοήθεια, πνιγόμαστε στην κυριολεξία”

Κάτοικος του Δήμου Πύλης Τρικάλων στο NEWS 24/7: “Βοήθεια, πνιγόμαστε στην κυριολεξία”
Aυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Πύλης Τρικάλων, αυτήν την ώρα. NEWS 24/7

Κάτοικος του Δήμου Πύλης στα Τρίκαλα επικοινωνεί μέσω του NEWS 24/7 την απόγνωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους «χωρίς την παραμικρή ενημέρωση».

Σε συνέχεια του Δημάρχου Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος ζήτησε απεγνωσμένος βοήθεια μέσω των media («από χθες δεν έχει υπάρξει κάποια βοήθεια στην περιοχή. Ζήτησα από χθες ελικόπτερο για τον απεγκλωβισμό 30 ατόμων και έως τώρα δεν έχουν απαντήσει. Το νερό είναι στα 2 μέτρα. Δεν υπάρχει στρατός ή Πολιτική Προστασία. Κάθε 10 λεπτά ακούω ένα σπίτι να γκρεμίζεται»), ο αναγνώστης του NEWS 24/7, Στέφανος Α. επικοινωνεί μέσω ημών την απόγνωση που νιώθουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Δήμου Πύλης -που βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.

Ο Στέφανος ζει στον Παραπόταμο. Βρίσκεται στο Θεσσαλικό κάμπο, σε υψόμετρο 110 μέτρα, δίπλα στις όχθες του Πορταϊκού που έχει υπερχειλίσει.

Η γέφυρα που ένωνε την Πύλη με το χωριό του Αγίου Βησσαρίωνα ‘παραδόθηκε’ στην ορμή των νερών. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε πέσει η γέφυρα που συνδέει το μεγαλύτερο κομμάτι της ΔΕ Πινδαίων με το υπόλοιπο Δήμο Πύλης. Έτσι, διεκόπη η κυκλοφορία.

«Τα ποτάμια της περιοχής έχουν υπερχειλίσει όλα. Ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

Μετά το μήνυμα στο 112 που λάβαμε στη 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 6/9, δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί μας. Το απόγευμα κόπηκε κάθε τρόπος επικοινωνίας με τον ‘έξω κόσμο’.

Το δίκτυο αποκαταστάθηκε το βράδυ και από τις 5 το πρωί είμαστε χωρίς ρεύμα.

Είμαστε αποκλεισμένοι και δεν ξέρουμε καν αν μπορεί να μας προσεγγίσει κάποιος.

Δεν μπορώ καν να πάρω τα παιδιά να φύγουμε, αφού έξω από το σπίτι έχει νερό που είναι πάνω από ένα μέτρο και δεν ξέρω τι μπορεί να συναντήσω πιο μακριά.

Στους δρόμους δεν κυκλοφορεί τίποτα, πέραν κάτι τρακτέρ που είδα πριν λίγες ώρες -ανθρώπων του χωριού- στον κεντρικό δρόμο που είναι λίγο πιο υπερυψωμένος.

Πνιγόμαστε στην κυριολεξία και δεν έχουμε ενημέρωση από πουθενά».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα