Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 31 Αυγούστου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 31 Αυγούστου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Πανσέληνος iStock

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ιδού 5 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου

Γιάννης Κότσιρας Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Πανος Γεωργίου

Ο Γιάννης Κότσιρας με τις Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου εμφανίζονται την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου.

Ο Γιάννης Κότσιρας, έχοντας στο πλάι του τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που παίζεται αυτήν τη σεζόν, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν το δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου 2023.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στους Κήπους της Γαλλικής Ακαδημίας

To Αthens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, επιστρέφει για ένα ακόμα καλοκαίρι με μοναδικές προβολές με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Αθήνα.

  • Την Πέμπτη 31 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία ”Η Πεντάμορφη και το Τέρας” (La Belle et la Bête)
  • Σκηνοθεσία: Ζαν Κοκτώ
  • Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μαρέ, Ζοζέτ Ντε, Μιλά Παρελί, Μισέλ Οκλέρ, Ναν Ζερμόν
  • Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών |- Διδότου 6, Αθήνα

Η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου στο Επιγραφικό Μουσείο

Ο Στάθης Άννινος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς του, συνοδεύει ζωντανά το αριστουργηματικό The

Lodger: A Story of the London Fog του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το σκοτεινό και ομιχλώδες Λονδίνο του 19ου αιώνα αναβιώνει μέσα από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, ενδιαφέρουσες μουσικές προσμίξεις και τους ήχους του πιάνου.

Η ταινία, παραγωγής 1927, αποτελεί μία από τις κορυφαίες δημιουργίες του διαχρονικού «μετρ του σασπένς» και, αναμφισβήτητα, την καλύτερη βωβή ταινία του. Αν και άγνωστη στο ευρύ κοινό, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην εξέλιξη του κινηματογράφου. Στο The
Lodger o Χίτσκοκ τελειοποεί για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό του στυλ και θεματολογία, που μετέτειπα θα αλλάξουν για πάντα το σινεμά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μεγαλύτεροικριτικοί κινηματογράφου «το The Lodger μπορεί να μην είναι η πρώτη ταινία του Χίτσκοκ, είναι όμως σίγουρα η πρώτη χιτσκοκική ταινία!»

Η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου στο Επιγραφικό Μουσείο/ Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 | 20:30 / Διάρκεια: 98 λεπτά / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πανσέληνος στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων με μουσική βραδιά συμπαράστασης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων παραμένει δραστήριος διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας μετά την Απόφαση της 11/8/2023 της Υπουργού Πολιτισμού για την “έξωση” του από την ιστορική του έδρα, που βρίσκεται στην οδό Ερμού 134-136.

Ο ΣΕΑ, που απάντησε με εξώδικο στα όσα παράλογα περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση μάς καλεί το βράδυ της πανσελήνου της 31ης Αυγούστου σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά συμπαράστασης.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει: «Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Association of Greek Archaeologists εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις χιλιάδες υπογραφές και τα εκατοντάδες ψηφίσματα και κείμενα συμπαράστασης που λαμβάνουμε αυτές τις μέρες. Χιλιάδες πολίτες, σωματεία, άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και της επιστήμης, κάτοικοι του Θησείου, ζητούν με επιστολές τους την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης της 11/8/2023 για την “έξωση” του ΣΕΑ από την ιστορική του έδρα.

Προσκαλούμε τα μέλη του Συλλόγου, όλους τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες την Πέμπτη 31 Αυγούστου, το βράδυ της πανσελήνου, σε κινητοποίηση συμπαράστασης στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο, από τις 8 μμ ως τις 11 μμ

Κοντά μας θα είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες, που ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας, για το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου να παραμείνει στο κτίριο όπου στεγάζει τις δράσεις του επί 41 χρόνια.».

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης-Φωνές / Άνθρωποι / Ιστορίες


Δύο μέρες γιορτής για τα παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης Δήμος Αθηναίων

Η μουσειολογική ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων σχεδίασε μια μόνιμη ιστορική έκθεση με τίτλο “Δημοτική Αγορά Κυψέλης- Φωνές| Άνθρωποι | Ιστορίες” στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, αναβιώνοντας την ιστορία ενός χώρου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή και στην κουλτούρα της εποχής, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη γειτονιά αλλά και για την πόλη ευρύτερα.

Ο χώρος είναι ανοιχτός και περιμένει τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν τη διαδραστική έκθεση χρησιμοποιώντας πέρα από την όραση και τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Επισήμανση: Πέραν των ωρών λειτουργίας της έκθεσης που μπορεί να δει κανείς παρακάτω, η έκθεση θα είναι ανοιχτή και την Κυριακή 11.00-18.00 εφόσον υπάρχει εκδήλωση στον χώρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα