Καύσωνας: Ο “Κλέων” φεύγει – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Καύσωνας: Ο “Κλέων” φεύγει – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
Τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

"Ανάσα" μετά από δύο εβδομάδες σχεδόν καύσωνα και ακραία υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν το φετινό καλοκαίρι σε όλη τη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Δεκαέξι ημέρες μετά το ακραίο κύμα ζέστης που έφερε ο καύσωνας “Κλέων” και μετέτρεπε τα μεγάλα αστικά κέντρα σε καμίνι, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν με τον υδράργυρο να κινείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μία ημέρα μετά τη θερμότερη ημέρα του καλοκαιριού, όπου το θερμόμετρο άγγιξε τοπικά ακόμα και τους 46 βαθμούς, το κύμα καύσωνα υποχωρεί αισθητά, με τη θερμοκρασία να πέφτει από 8 έως και 10 βαθμούς και τους ανέμους να φτάνουν τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός. Πιθανοί όμβροι στα ΒΑ
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 8 με 10 βαθμούς). Οι μέγιστες θα φτάσουν στα βόρεια τους 32 με 33, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα