Κάρυστος: “Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες” λέει ο 20χρονος που έβαλε πέντε φωτιές

Κάρυστος: “Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες” λέει ο 20χρονος που έβαλε πέντε φωτιές
Φωτιά ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Τον τρόπο με τον οποίο έβαζε τις φωτιές και όσα απολάμβανε όταν εκτάσεις τυλίγονταν στις φλόγες περιέγραψε με απίστευτη κυνικότητα ο 20χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε πέντε φωτιές στη νότια Εύβοια από τον Ιούλιο.

Σοκάρει η ομολογία του 20χρονου εμπρηστή στην Κάρυστο, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε πέντε φωτιές στη Νότια Εύβοια και χθες, Σάββατο (26/08) οδηγήθηκε στις φυλακές του Αυλώνα.

Ο 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Καρύστου, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έβαζε φωτιές και φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας πως ο λόγος που το έκανε ήταν γιατί του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες.

Επίσης, ο ίδιος με δηλώσεις του έχει πει ότι “την τελευταία φωτιά την έβαλα στις 24 Αυγούστου χρησιμοποιώντας αναπτήρα. Η τελευταία φωτιά ήταν λίγο μεγάλη, αλλά δεν με ικανοποιούσε αυτό που έβλεπα. Αποφάσισα να ομολογήσω τι έγινε και να σταματήσω τελείως“.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε είχε ανεβάσει φωτογραφίες στο Facebook ότι έχει ξεσπάσει φωτιά και ότι είναι σε εξέλιξη στην πυροσβεστική και στη συνέχεια ειδοποιούσε την Πυροσβεστική προκειμένου να βλέπει την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Συγκεκριμένα τις τέσσερις τις έβαλε στο Πλατανιστό και την πέμπτη στην περιοχή του Αετού, όπως αναφέρει το evima.gr.

Με ανατριχιαστική λεπτομέρεια, ο 20χρονος μίλησε στο Star περιγράφοντας τον τρόπο αλλά και τον λόγο που έβαζε τις φωτιές, αλλά και τα συναισθήματά του.

“Μετά που την έβαζα και ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και φεύγανε… εντάξει δεν αισθανόμουν καλά. Στεναχωριόμουν”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα