Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο – Εκκενώνονται οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο – Εκκενώνονται οικισμοί
Φωτιά στο Βελεστίνο FACEBOOK / THEMIS KORLETIS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο . Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί το μέτωπο, που βρίσκεται δίπλα σε σπίτια. Ακόμη τρία μέτωπα στη Μαγνησία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας, στον δρόμο προς Αερινό, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που μαίνονται τα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο, καθώς και άλλα τρία στη Μαγνησία.

Λεπτό προς λεπτό ενημέρωση για τη φωτιά στο Βελεστίνο

Η μεγάλη πυρκαγιά καίει ακριβώς μεταξύ Βελεστίνου και Αγίου Γεωργίου, με τις φλόγες να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τους δυο οικισμούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, η μάχη που δίνεται για να περιοριστεί η φωτιά είναι μεγάλη και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 12 οχήματα με 33 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 15:30, μάλιστα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στη φωτιά.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με πυροσβεστικές δυνάμεις, κατοίκους και εθελοντές να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ακόμη τρία μέτωπα σε Αλμυρό και Πήλιο

Στο μεταξύ, φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και στον οικισμό του Πλατάνου.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα