Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και θερμοκρασία έως τους 35 βαθμούς το Σάββατο

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και θερμοκρασία έως τους 35 βαθμούς το Σάββατο
Καιρός στην Αθήνα Eurokinissi

Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Έως 6 μποφόρ οι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη κεντρικά και βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια ορεινά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πό 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 2/9/2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής και Αλεξανδρούπολη.
  • Το 2014 εκδηλώθηκαν πλημμύρες τα ξημερώματα στα Ιωάννινα. Κεραυνοί στην Ηγουμενίτσα προκαλούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος για 10 ώρες. Ισχυρές βροχοπτώσεις στην υπολοιπη χώρα με υδροσίφωνες σε Γαργαλιάνους, Χαλκίδα και Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα