Καύσωνας: “Ανάσα” με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πότε αναμένεται το τρίτο κύμα

Καύσωνας: “Ανάσα” με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πότε αναμένεται το τρίτο κύμα
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου. Νέα άνοδος από Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Πολύ μικρή ανάσα από τις υψηλότατες θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, εν μέσω καύσωνα, αναμένεται να πάρουμε σήμερα, Δευτέρα (24/7).

Μπορεί η θερμοκρασία να αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο λόγω βόρειων ανέμων που θα πνέουν, το σκηνικό δεν θα θυμίζει αυτό των προηγούμενων ημερών.

Δυστυχώς, όμως, η υποχώρηση των υψηλότατων θερμοκρασιών δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, καθώς από την Τρίτη αναμένεται το τρίτο κύμα καύσωνα.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς και τοπικά 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και θα ανέβει Τρίτη Τετάρτη στα ηπειρωτικά με 41-43 βαθμούς και τοπικά 44 με 45 βαθμούς Κελσίου . Πτώση κατά 8 βαθμούς από την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γενικότερη ενίσχυση προς Δευτέρα με εξασθένηση την Τρίτη

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσουν τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 25-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-07-2023


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 27-07-2023


Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 με 8 βαθμούς).

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη στους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα