Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους υγειονομικούς της Κρήτης

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους υγειονομικούς της Κρήτης
Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» Νοσοκομείο Χανίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων συντάσσεται με τα σωματεία των υγειονομικών της Κρήτης και στηρίζει τα αιτήματά τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 9ης Αυγούστου 2023 με την υπ΄ αριθμ. 418 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους υγειονομικούς της Κρήτης κατόπιν της ανοιχτής επιστολή των σωματείων υγείας και των ενώσεων Ιατρών Κρήτης.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων συντάσσεται με τα σωματεία των υγειονομικών της Κρήτης και στηρίζει τα αιτήματά τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στην ανοικτή επιστολή τους.

Ειδικότερα στηρίζει την πρωτοβουλία τους για διοργάνωση σύσκεψης όλων των φορέων της Κρήτης, που εμπλέκονται στα θέματα της υγείας, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρότατα προβλήματα και να διεκδικηθούν λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την επιστολή των σωμτείων και των ενώσεων η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι χιλιάδες, οι αναμονές για ραντεβού στα τακτικά ιατρεία και οι λίστες για προγραμματισμένα χειρουργεία είναι τεράστιες.

Οι μετακινήσεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) στα νοσοκομεία ή από τμήμα σε τμήμα δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα, απεναντίας δημιουργούν νέα προβλήματα, γι’ αυτό και δεν μπορεί μια τέτοια κατάσταση να παγιωθεί.

Οι συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες/εφημερίες και με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες, οδηγούν σε ένα τεράστιο κύμα παραιτήσεων υγειονομικών.

Μάλιστα τα σωματεία τονίζουν ότι διεκδικούν ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, αναπτυγμένο σε όλα τα επίπεδα, που να καλύπτει καθολικά τις σύγχρονες ανάγκες. ,με πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, νέους σύγχρονους οργανισμούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα