Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Η Μιρέλα Πάχου (φωτό από τον Σταυρό του Νότου Μαρία Προδρόμου

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα ενδέχεται να επηρεάσουν και τις δωρεάν εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε εξωτερικούς χώρους στην Αθήνα τη σημερινή ημέρα.

Καιρού επιτρέποντος και έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφάλειά μας και την προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δείτε 5 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου.

Η Μιρέλα Πάχου σχεδιάζει την πιο όμορφη καλοκαιρινή συναυλία

Με το κατακόκκινο ακορντεόν της, η Μιρέλα Πάχου σχεδιάζει την πιο όμορφη καλοκαιρινή συναυλία, γεμάτη χορευτικά, swing και latin τραγούδια, νησιώτικα και λαϊκά, κέφι, χρώμα και φαντασία.

Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε μαζί της το ομώνυμο τραγούδι “Μιρέλα”, καθώς και άλλα τραγούδια της όπως το “Λίγο χρώμα”, “Έρωτας παρωδία”, “Ριπλέι” και “Στη δική μου γειτονιά”. Θα ακούσουμε επίσης, επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία αλλά και ιστορίες, που θα μοιραστεί από τις συνεργασίες της με τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Σαββόπουλο, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Κότσιρα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Νταλάρα, Βασίλη Καζούλη κ.ά.

Μαζί της οι μουσικοί:

  • Δημήτρης Σινογιάννης, ηλεκτρική κιθάρα
  • Δημήτρης Μουτάφης, μπάσο
  • Θανάσης Τερψιόπουλος, πλήκτρα
  • Γρηγόρης Συντρίδης, τύμπανα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μενάνδρεια 2023.

“Παράδοσης Αντάμωμα” στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Μια βραδιά αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά που αναδύεται μέσα από τα βήματα των χορευτών και έχει θέμα “Παράδοσης Αντάμωμα”.

Συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Διονύσου, “Δρυάδες”, “Ένωση Ποντίων Δροσιάς”, “Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου – Εμμέλεια”, “Χοροπαίγνιο”, Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις” και τη Χορευτική ομάδα του Δήμου Διονύσου.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση, καθώς και ρεπερτόριο του Ελληνισμού του Πόντου. Τις χορευτικές ομάδες θα συνοδεύσει μουσικά η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής “Επτάσημο”, η οποία αποτελείται από δεξιοτέχνες – καταξιωμένους σολίστες παραδοσιακών οργάνων που θα παίξουν κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά και τσαμπούνα.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου – Διονύσια..

“Μουσική εκδήλωση με μελοποιημένα ποιήματα της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ”

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού μας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στον κήπο του Ιδρύματος, στην οποία θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ από τον Θεόδωρο Στάθη.

  • Τραγούδι: Αικατερίνη-Νεκταρία Κρασσά, Υψίφωνος
  • Ελένη Δάβου, Μεσόφωνος
  • Συνοδεύει στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης
  • Συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων “ΑΕΝΑΟΝ” με δύο συνθέσεις του Θεόδωρου Στάθη

Φεστιβάλ “Φθινοπωρινές Γιορτές” 2023 / “Την Κυριακή έχουμε γάμο”

Στο Στρογγυλό Σχολείο «Τάκης Ζενέτος» στις: 20.30 φιλοξενείται η θεατρική παράσταση “Την Κυριακή έχουμε γάμο” από την ομάδα “Αυτή κι Αυτοί”. Οι συντελεστές συναντούν τον Γιάννη Ξανθούλη στη θεατρική μεταφορά του επιτυχημένου μυθιστορήματος.. Μια παράσταση για τη χαμένη αθωότητα, την αναπόληση των παιδικών χρόνων και τη βουτιά στο παρελθόν. Εφτά ηθοποιοί, μια μουσικός και είκοσι τέσσερις ρόλοι σε ένα ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο, από την ανεμελιά στην ενηλικίωση, με ενδιάμεσες στάσεις τον έρωτα, το γέλιο, τον θρήνο και τη χαρά. Το Πρόγραμμα εδώ.

Κλεοπάτρα Χατζηγιώση έκθεση “Synthespian” (synthetic-Thespis)

Στο Καφέ του Μουσείου παρουσιάζεται η έκθεση της Κλεοπάτρας Χατζηγιώση με τίτλο: “Synthespian” (synthetic+Thespis)/ART-CHAEOLOGY.

“[…] Με το πρότζεκτ “Synthespian” η Κλεοπάτρα Χατζηγιώση προσεγγίζει ένα από τα άλυτα μυστήρια της αρχαιολογίας, τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού. Η εργασία της Χατζηγιώση συνίσταται στη δραματοποίηση των 45 εικονογραμμάτων του Δίσκου, μετατρέποντας το αρχαιότερο μνημείο σε μια πρωτότυπη γλυπτική εγκατάσταση. Φτιαγμένα από πηλό σε διαστάσεις 30Χ40 εκ. τα επιζωγραφισμένα γλυπτά της ζωντανεύουν με πιστότητα τις αντίστοιχες δισδιάστατες μορφές χωρίς καμία διάθεση αποκρυπτογράφησης του μηνύματος του αινιγματικού δίσκου και του νοήματος της οπτικής γραφής του. Η Χατζηγιώση δεν επιχειρεί να λύσει τον γρίφο, αλλά να μας εξοικειώσει με την αρχαία τέχνη αναδεικνύοντας τις εικονοποιητικές δυνατότητες ενός αρχαιολογικού ευρήματος που εξάπτει τη φαντασία.”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο επιμελητής της έκθεσης Χριστόφορος Μαρίνος.

Στον εκθεσιακό χώρο θα προβάλλονται ταυτόχρονα τα τέσσερα ψηφιακά μοντέλα των εικονογραμμάτων σε animation (02-12-31-26) τα οποία σύμφωνα με τους Δρα Γκάρεθ Όουενς και John Coleman γεννούν τους συλλαβικούς ήχους: “I-QE-KU-RJA” που σημαίνουν: “Κυοφορούσα Θεότητα” και αναφέρονται πιθανώς στη μινωική Αστάρτη Αφροδίτη. Η άδεια χρήσης της λέξης έλαβε χώρα μετά την ευγενική παραχώρηση του Δρα Γκάρεθ Όουενς.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 8 π.μ. – 19.00 (εκτός Τρίτης: 13.00-19.00). Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Καφέ, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα