Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την επόμενη εβδομάδα με πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την επόμενη εβδομάδα με πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα Theodore Manolopoulos / SOOC

Παροδική συννεφιά το Σαββατοκύριακο, με το σκηνικό του καιρού να γίνεται φθινοπωρινό από βδομάδα με πολλές βροχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια το Σαββατοκύριακο αλλά από τη Δευτέρα και από τα βόρεια αλλάξει το σκηνικό του καιρού με βροχές , πιθανόν ισχυρές Τρίτη και Τετάρτη κεντρικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την ερχόμενη εβδομάδα της τάξης των 5 περίπου βαθμών Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Μετεώγραμμα Αθήνας και γενικά σχόλια

Με πολλές βροχές μας υποδέχεται το φθινόπωρο ενώ οι θερμοκρασίες δεν προβλέπεται να απέχουν από τις κανονικές για την εποχή.

Πρακτικά σε μεγάλο βαθμό απομακρύνεται ο κίνδυνος των πυρκαγιών στην ηπειρωτική χώρα δεδομένων των βροχοπτώσεων . Δεν παύει ωστόσο ο κίνδυνος να είναι μεγάλος , κυρίως λόγω των ενισχυμένων ανέμων. Οι βροχοπτώσεις στην Αθήνα θα κρατήσουν ένα τετραήμερο , ενω προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος σταματούν

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-09-2023

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-09-2023

Αρχικά στη Μακεδονία και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 7, ενώ στο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 05-09-2023

Στην κεντρική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές Δετέρα και Τρίτη . Η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει την ερχόμενη Τρίτη στους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές από Δευτέρα Η θερμοκρασία από τους 31 με 32 βαθμούς θα πέσει την Τρίτη στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα