Κακοκαιρία “Petar”: Πλημμύρες και προβλήματα στα δυτικά – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία “Petar”: Πλημμύρες και προβλήματα στα δυτικά – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία "Petar" Eurokinissi

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας "Petar". Ήχησε το 112 για ακραία φαινόμενα. Πώς θα εξελιχθεί το κύμα τις επόμενες ώρες.

Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Petar” σήμερα, με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ εστάλη και μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα Eurokinissi


Στην Κέρκυρα προκλήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό 10 τουριστών από παραλία του νησιού.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα Eurokinissi


Κακοκαιρία "Petar" Eurokinissi

Αντίστοιχα και στην Κεφαλονιά υπήρξαν σοβαρά προβλήματα, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις στα βορειοδυτικά του νησιού.

Κακοκαιρία "Petar" Eurokinissi

Συγκεκριμένα, εγκλωβίστηκαν 10 οχήματα στις περιοχές Άνω Μεριά και Καρυά, ενώ πληροφορίες της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι δεν καταπλακώθηκε κάποιο όχημα, ούτε αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Κακοκαιρία “Petar”: Πώς θα εξελιχθεί το κύμα τις επόμενες ώρες

Την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις προμεσημβρινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 36 και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη έως τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία “Petar” – LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα