Υποψήφια στις δημοτικές εκλογές η τρανς ακτιβίστρια Βανέσσα Βενέτη Κοττίκα

Υποψήφια στις δημοτικές εκλογές η τρανς ακτιβίστρια Βανέσσα Βενέτη Κοττίκα
Η Βανέσσα Βενέτη Κοττίκα 24media / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η Βανέσσα Βενέτη Κοττίκα κατεβαίνει υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, στοχεύοντας σε μια "Ανυπότακτη Αθήνα".

Η “Ανατρεπτική Συνεργασία για την Αθήνα” προχώρησε στη δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων της κοινής καθόδου των δημοτικών σχημάτων της για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Μεταξύ των ονομάτων, βλέπουμε αυτό της Βανέσσας Βενέτη-Κοττίκα, τρανς γυναίκας, ακτιβίστριας, φεμινίστριας και αρθρογράφου.

Πρόκειται ενδεχομένως για τη μοναδική υποψηφιότητα τρανς προσώπου, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια κοινωνία συμπερίληψης και αποδοχής.

“Ανυπότακτη Αθήνα, ανυπότακτη και εγώ. Στις διακοπές μου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στο οποίο η φίλη και συντρόφισσα στους φεμινιστικους αγώνες και στη πολιτική, Κατερίνα Σεργίδου με ρώτησε αν θα ήθελα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό Ανυπότακτη Αθήνα, φυσικά απάντησα θετικά με όλη μου τη καρδιά στη τιμητική αυτή πρόσκληση για κοινούς αγώνες με φεμινιστικό και αριστερό πρόσημο για μια πιο ανθρώπινη Αθήνα.

Χωρίς αυταπάτες, αλλά με τεράστια όρεξη για αγώνες και για δουλειά, ξεκινάμε από σήμερα κιόλας”, έγραψε η Βανέσσα Βενέτη-Κοττίκα σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα