Paul Reubens: Πέθανε ο σπουδαίος κωμικός που υποδύθηκε τον Pee-wee Herman

Paul Reubens: Πέθανε ο σπουδαίος κωμικός που υποδύθηκε τον Pee-wee Herman
Paul Reubens Foto AP/Danny Moloshok, archivo

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών "άφησε" ο εμβληματικός κωμικός Paul Reubens, γνωστός για τον χαρακτήρα του Pee-wee Herman.

Ο εμβληματικός Paul Reubens έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, όντας ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον χαρακτήρα του διασκεδαστή Pee-wee Herman, όπου χάρη σε αυτόν μεγάλωσαν επί δεκαετίες ολόκληρες γενιές στην παιδική ζώνη της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Τα αίτια του θανάτου του γνωστοποιήθηκαν μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Ο Reubens είχε αφήσει ένα ύστατο μήνυμα στους fans του για αυτή την περίπτωση, λέγοντας ότι πάλευε με τον καρκίνο εδώ και χρόνια, χωρίς να το έχει δημοσιεύσει πέραν του στενού του κύκλου.

“Παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου που δεν δημοσιοποίησα αυτό που αντιμετώπισα τα τελευταία έξι χρόνια. Πάντα ένιωθα τεράστια αγάπη και σεβασμό από τους φίλους, τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές μου. Σας αγάπησα όλους τόσο πολύ και απόλαυσα να φτιάχνω τέχνη για εσάς”, έγραψε στο μετά-θάνατον μήνυμά του προς όλους στο Instagram.

Σύμφωνα με το unboxholics, στην ίδια ανάρτηση, η οικία του Paul Reubens έγραψε τα εξής στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της: “Χθες το βράδυ αποχαιρετήσαμε τον Paul Reubens, έναν εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό, κωμικό, συγγραφέα και παραγωγό, του οποίου ο αγαπημένος χαρακτήρας Pee-wee Herman μάγεψε γενιές παιδιών και ενηλίκων με τη θετικότητα, την ιδιοτροπία και την πίστη του στη σημασία της καλοσύνης. Ο Paul πολέμησε γενναία και ιδιαιτέρως τον καρκίνο για χρόνια με το σήμα κατατεθέν του, την επιμονή και το πνεύμα του. Ένα χαρισματικό και παραγωγικό ταλέντο, θα ζει για πάντα στο πάνθεον της κωμωδίας και στις καρδιές μας ως πολύτιμος φίλος και άνθρωπος με αξιοσημείωτο χαρακτήρα και γενναιοδωρία πνεύματος”.

Είχε δανείσει επίσης τη φωνή του σε μερικά διάσημα βιντεοπαιχνίδια όπως το Minecraft: Story Mode και το Call of Duty Zombies.

Η σταδιοδρομία του Reubens

Ο Reubens ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970, αφού εντάχθηκε σε μια θεατρική κωμική ομάδα ονόματι Groundlings του Λος Άντζελες σαν αυτοσχεδιαστής κωμικός και θεατρικός ηθοποιός. Το 1980, ξεκίνησε το “The Pee-wee Herman Show”, μια θεατρική παραγωγή με επίκεντρο έναν φανταστικό χαρακτήρα που σχεδίαζε για χρόνια. Δεδομένου ότι ο Pee-wee καθιερώθηκε ως cult φιγούρα, η παράσταση του Reubens έτρεξε για πέντε μήνες με sold out και ο ίδιος απέκτησε ένα ειδικό αφιέρωμα στο HBO. Ο Reubens εμφανιζόταν όντας στο πετσί του ρόλου του Pee-wee ακόμη και στις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Μάλιστα, το 1985 συνεργάστηκε με τον Τιμ Μπάρτον για το “Pee-wee’s Big Adventure”, όντας το ντεμπούτο του χαρακτήρα σε κινηματογραφική ταινία, το οποίο σημείωσε επιτυχία τόσο σε επίπεδο κριτικών όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Ο Reubens επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα για τη συνέχεια της ταινίας, “Big Top Pee-wee”, με σκηνοθέτη τον Randal Kleiser. Ο χαρακτήρας πέρασε στην τηλεόραση από το 1986 έως το 1990, στην πρωινή εκπομπή του CBS, με τίτλο “Pee-wee’s Playhouse”.

Ωστόσο, η εικόνα του Ρούμπενς ως ενός αγαπητού παιδικού ήρωα αμαυρώθηκε όταν, το 1991, συνελήφθη για προσβολή δημοσίας αιδούς σε έναν κινηματογράφο ενηλίκων στη Σαρασότα της Φλόριντα. Στο επίκεντρο ενός εθνικού σεξουαλικού σκανδάλου, ο Ρούμπενς απέσυρε το ρόλο του Pee-wee και άρχισε να εμφανίζεται στον Τύπο ως ο εαυτός του.

Δεν επανέλαβε ξανά τον εμβληματικό ρόλο μέχρι το 2010, όταν αναβίωσε το “The Pee-wee Herman Show” στο Μπρόντγουεϊ και έκανε αρκετές άλλες εμφανίσεις, όπως στο “WWE Raw” και σε μερικά ψηφιακά σκετς για το Funny or Die. Το 2016, ο Reubens ήταν συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής στην ταινία του Netflix, “Pee-wee’s Big Holiday”, μια συνέχεια του “Big Top” του 1988, η οποία θα αποτελούσε τον τελευταίο κινηματογραφικό ρόλο του Reubens πριν από το θάνατό του.

Πραγματοποίησε κι άλλες εμφανίσεις σε διάσημες τηλεοπτικές σειρές όπως τα “30 Rock”, “The Blacklist”, “Pushing Daisies” και “Reno 911!”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα