Κίνα: Ζωολογικός κήπος διαψεύδει ότι οι αρκούδες του είναι άνθρωποι με… στολές

Κίνα: Ζωολογικός κήπος διαψεύδει ότι οι αρκούδες του είναι άνθρωποι με… στολές
Αρκούδα του ήλιου γνωστή και ως μαλαισιανή αρκούδα iStock

Ένας ζωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα αρνείται ότι ορισμένες από τις αρκούδες του μπορεί να είναι άνθρωποι με στολές, μετά από φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τα ζώα να στέκονται σαν άνθρωποι.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από ζωολογικό κήπο στην ανατολική Κίνα που δείχνει μία μεγάλη αρκούδα να στέκεται στα πίσω πόδια της, ενώ μπροστά της βρίσκονται επισκέπτες του πάρκου.

Θεωρητικά αυτό δεν είναι κάτι περίεργο και εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί το εν λόγω βίντεο έγινε viral, ωστόσο ο λόγος που προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τη διεύθυνση του πάρκου να προβεί ακόμα και σε διαψεύσεις ότι οι αρκούδες της είναι αληθινές, ήταν η στάση του ζώου που θύμίζει περισσότερο όρθιο άνθρωπο παρά αρκούδα.

“Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στέκομαι σαν άνθρωπος”, ανέφερε η ανάρτηση, γραμμένη υποτίθεται από την ίδια την Άντζελα, μία μαλαισιανή αρκούδα, σχολιάζοντας πως “φαίνεται ότι δεν με καταλαβαίνεις πολύ καλά”.

Οι χρήστες του Διαδικτύου αμφισβήτησαν ότι οι αρκούδες του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου είναι αληθινές, σημειώνοντας πως στέκεται για μερικά λεπτά στα πίσω της πόδια, που είναι λεπτά, ενώ οι πτυχές στο τρίχωμά της την κάνουν να μοιάζει με άνθρωπο που φοράει στολή.

“Λόγω του τρόπου με τον οποίο στέκονται, μερικοί άνθρωποι στο Διαδίκτυο αμφισβητούν αν είναι ‘άνθρωποι μεταμφιεσμένοι‘”, ανέφερε η εφημερίδα Hangzhou Daily.

Οι “αρκούδες του ήλιου” όπως λέγονται έχουν το μέγεθος μεγαλόσωμων σκύλων, με ύψος το πολύ 1,3 μέτρα (50 ίντσες) όταν στέκονται στα πίσω πόδια τους, σε σύγκριση με τα έως και 2,8 μέτρα (9 πόδια) για τις αρκούδες γκρίζλι και άλλα είδη, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το abcnews.go.com, ότι αυτός δεν είναι ο μόνος ζωολογικός κήπος που έχει κατηγορηθεί για τέτοιου είδους… απάτες, με ένα πάρκο στην Κίνα να κατηγορείται ότι έχει βάψει σκυλιά για να μοιάζουν με λύκους ή αφρικανικές γάτες και γαϊδούρια βαμμένα για να μοιάζουν με ζέβρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα