Καιρός: Έως 40 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες – Πότε θα σημειωθεί πτώση

Καιρός: Έως 40 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες – Πότε θα σημειωθεί πτώση
Κύμα ζέστης Eurokinissi

Από το Σάββατο ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός . Από το Σάββατο το απόγευμα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά.
  • Η θερμοκρασία στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου με πτώση από την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ ως την Παρασκευή με ενίσχυση το Σαββατοκύριακο

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στα ανατολικά τους 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 35 με 37 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-08-2023

Από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από νωρίς το βράδυ αναμένεται βελτίωση στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-08-2023

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανή αστάθεια το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα