Αλέξανδρος Ρήγας: Το πραγματικό του όνομα, η συμφιλίωση με τον θάνατο και η έτοιμη διαθήκη

Αλέξανδρος Ρήγας: Το πραγματικό του όνομα, η συμφιλίωση με τον θάνατο και η έτοιμη διαθήκη
Αλέξανδρος Ρήγας glomex

Σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, ο γνωστός δημιουργός μιλά για τη Ντίνα Κώνστα ως "Ντένη Μαρκορά", την αλαζονεία των πρώτων χρόνων και εξηγεί γιατί είναι θυμωμένος πια με τον θάνατο.

Πληροφορίες, ιστορίες και καταστάσεις που λίγοι γνώριζαν μέχρι σήμερα μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης (06/09) βρέθηκε στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ.

Φανερά ανανεωμένος και με διάθεση για αναδρομή στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη ζωή του, στους πιο εμβληματικούς ρόλους που δημιούργησε με το επαγγελματικό του ταίρι Δημήτρη Αποστόλου, ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε και η αναφορά στις μεταφυσικές ανησυχίες του.

Αρχικά, ο ίδιος αποκάλυψε πως το πραγματικό του όνομα δεν είναι Αλέξανδρος αλλά… Γιώργος και με αφορμή το γεγονός ότι είναι σε αυτό τον χώρο 32 χρόνια και λίγα είναι αυτά που πραγματικά γνωρίζουμε για εκείνον, απάντησε: “Ίσως επειδή με το παρασκηνιακό κομμάτι της δουλειάς δεν είχα και πολλή επαφή. Ούτε κοσμικός ιδιαίτερα ήμουν… πιο πολύ έβγαινα για να υποστηρίξω τις δουλειές. Το ιδανικό μου δεν είναι να δίνω συνεντεύξεις. Όταν άκουσα ότι θα είμαστε 40 λεπτά, είπα ‘τι θα κάνουμε τόση ώρα;'”.

Με εξομοληγητική διάθεση ο Αλέξανδρος Ρήγας παραδέχθηκε στη συνέχεια πως “πλήρωσε” την αλαζονεία των πρώτων χρόνων, αφού όπως είπε, “θεωρούσα ότι είμαι πάρα πολύ σπουδαίος και ότι απλώς άργησαν κιόλας να με ανακαλύψουν. Μεγάλη παγίδα και το πλήρωσα στην πορεία. Το πλήρωσα, γιατί η αλαζονεία είναι μία επιταγή που πάντα θα την κρατάνε κάποιοι άνθρωποι και καλά κάνουν. Θεωρούσα ότι ήμουν ό,τι σπουδαιότερο έχει γεννήσει η ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Και πρακτικά, είχα εκρήξεις πολλές, είχα πολλές απαιτήσεις και οικονομικέςΉμουν ζόρικο παιδί, ‘έφαγα το ξύλο μου’ και κάποια στιγμή ηρέμησα […] Καλώς το έφαγα στην πορεία, όχι τότε, είναι μεταχρονολογημένες επιταγές”.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς τηλεοπτικούς ρόλους που δημιούργησε, μεταξύ αυτών και της Ντένης Μαρκορά που υποδύθηκε μοναδικά η αείμνηστη Ντίνα Κώνστα. Όπως εκμυστηρεύτηκε, τον ρόλο της Ντένης τον “έκλεψαν” από τη σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου “Δις Εξαμαρτείν”, όπου εκεί η γνωστή ηθοποιός είχε υποδυθεί τη Γιολάντα Ραγιά.

“Το ‘Δις Εξαμαρτείν’ ήταν τομή σε αυτό που λέγαμε αισθηματική κομεντί. Και τους κλέψαμε και τον ρόλο, αυτόν της Γιολάντας. Πατήσαμε τότε πάνω στον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου. Οι άνθρωποι ήταν πρωτομάστορες”, είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τις τηλεοπτικές περσόνες που δημιούργησε, ο ίδιος είπε ότι ήταν προϊόν μυθοπλασίας και πολλών διαφορετικών στοιχείων που προέκυπταν από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ συγκεκριμένα για την Ντίνα Κώνστα ανέφερε πως την εκτιμούσε αφάνταστα και τη σκέφτεται με απέραντη εκτίμηση και αγάπη, καθώς όπως είπε, τους χάρισε μία τεράστια επιτυχία.

“Όσο κι αν λέμε ότι το κείμενο και η σκηνοθεσία παίζουν ρόλο, αλλά κείμενα υπάρχουν πολλά, κι εμείς θα μπορούσαμε να γράψουμε τα ίδια κείμενα και να πέσουν σε χέρια όχι σπουδαίων ηθοποιών. Η Ντίνα ήταν μία τέτοια σπουδαία ηθοποιός, δεν ξέρω αν υπήρχαν ηθοποιοί που να ερμήνευαν τα κείμενα που γράφαμε, αν θα ακουμπούσαν τόσο πολύ τα κείμενα. Η Ντίνα ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις”, είπε για την ηθοποιό.

“Δεν αντιμετωπίζω τον θάνατο μακάβρια”

Ο ηθοποιός στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει ήδη γράψει τη διαθήκη του, υποστήριζοντας μεταξύ άλλων γιατί δεν αντιμετωπίζει τον θάνατο μακάβρια.

“Γιατί αντιμετωπίζουμε τον θάνατο μακάβρια; Γιατί είναι μακάβριο να κάνεις τη διαθήκη σου; Το θεωρώ πρακτικό, γιατί το ατύχημα, το συμβάν, ο θάνατος μπορεί να καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Έπαιξε πολύ ρόλο η ασθένεια που πέρασα. Δεν το θεωρώ μακάβριο ίσως απελευθερωτικό γιατί μπορεί να θυμάσαι κάθε μέρα όταν περνάνε τα χρόνια, κάθε μέρα πρέπει να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και αγαπάς”, είπε αρχικά.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως με τα χρόνια είναι περισσότερο θυμωμένος με τον θάνατο, καθώς όπως είπε, “θα τελειώσει όλο αυτό και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να πίνουν καφέ, να κάνουν έρωτα, να βλέπουν ταινίες, να πηγαίνουν στη θάλασσα…”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα