Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου – Κίνηση σε διόδια και λιμάνια

Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου – Κίνηση σε διόδια και λιμάνια
Λιμάνι Πειραιά Eurokinissi

Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια, αυξημένη κίνηση στα λιμάνια από το πρωί του Σαββάτου καθώς ξεκινούν σήμερα τις διακοπές τους οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου. Οι δημοφιλείς προορισμοί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα από τα πρώτα μεγάλα κύματα αναχωρήσεων από την Αθήνα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αρχίζουν τις διακοπές τους το τελευταίο Σαββατοκύριακου του Ιουλίου.

Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (29/7), κυρίως στα λιμάνια, ενώ αρκετοί έχουν περάσει από τα διόδια.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, είναι ενδεικτικό ότι αυτό το τριήμερο -μέχρι δηλαδή και αύριο Κυριακή (30/7)- θα φύγουν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα 29/7 έχουν προγραμματιστεί, μόνο από τον Πειραιά, 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν 27.000-30.000 επιβάτες. Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Κατά κύματα φεύγουν από την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας. Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Αισιοδοξία στον τουριστικό κόσμο της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα. Με φόντο το μαύρο σκηνικό σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα