Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έφαγε παραισθησιογόνα μανιτάρια κι έγινε trend στην Κίνα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έφαγε παραισθησιογόνα μανιτάρια κι έγινε trend στην Κίνα
Η Janet Yellen AP

Μετά από επίσκεψη στο Πεκίνο τον προηγούμενο μήνα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, έφαγε πιάτο με παραισθησιογόνα μανιτάρια. "Δεν γνώριζα ότι είχαν παραισθησιογόνες ιδιότητες. Το έμαθα αργότερα", δήλωσε.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, ξεκίνησε ένα νέο τρεντ στην Κίνα, αφού κατανάλωσε ένα πιάτο γνωστό ως “Jian shou qing”, με παραισθησιογόνα μανιτάρια, σε επίσκεψή της στο Πεκίνο.

Σε συνέντευξή της στο CNN δήλωσε: “Πήγα με αυτή τη μεγάλη ομάδα ανθρώπων και το άτομο που είχε κανονίσει το δείπνο μας έκανε την παραγγελία. Υπήρχε ένα νόστιμο πιάτο με μανιτάρια που δεν γνώριζα ότι είχαν παραισθησιογόνες ιδιότητες. Το έμαθα αργότερα”.

Το πιάτο ήταν φτιαγμένο από μανιτάρια Lanmaoa asiatica, μέρη των οποίων, οταν κόβονται, γίνονται μπλε. Ωστόσο, όπως δήλωσε η Yellen όταν αυτά μαγειρεύονται με σωστό τρόπο δεν προκαλούν προβλήματα. “Διάβασα ότι αν τα μανιτάρια ήταν σωστά μαγειρεμένα, που είμαι σίγουρη ότι ήταν σε αυτό το πολύ καλό εστιατόριο, δεν έχουν καμία επίδραση. Αλλά όλοι μας απολαύσαμε τα μανιτάρια [και] το εστιατόριο, και κανένας από εμάς δεν αισθάνθηκε καμία αρνητική επίδραση μετά την κατανάλωσή τους”.

Η αλυσίδα εστιατορίων που σερβίρει το συγκεκριμένο πιάτο είπε ότι η επίσκεψη της υπουργού Οικονομικών και η επιλογή της να φάει αυτό το πιάτο, έκανε πολλά υποκαταστήματα να ξεπουλήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τον Guardian.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα