ΕΜΠ: Οργή των φοιτητών μετά την επίθεση αστυνομικών σε φοιτήτρια – “Είναι επικίνδυνοι”

ΕΜΠ: Οργή των φοιτητών μετά την επίθεση αστυνομικών σε φοιτήτρια – “Είναι επικίνδυνοι”
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Πολυτεχνειούπολη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ηχηρές αντιδράσεις από φοιτητές μετά το νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής καταστολής στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ παρέσυραν και τραυμάτισαν φοιτήτρια στο κεφάλι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση φοιτητών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, στους κόλπους των οποίων επικρατεί οργή και αγανάκτηση μετά το χθεσινό περιστατικό, όπου αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν και τραυμάτισαν φοιτήτρια στο κεφάλι.

Όπως καταγγέλλεται, άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ παρέσυραν τη νεαρή κοπέλα που πήγαινε να δώσει το προγραμματισμένο της μάθημα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Αφορμή για τη νέα επιβολή αστυνομοκρατίας αποτέλεσε η εκκένωση κατάληψης στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και η συγκέντρωση δεκάδων ατόμων στην Πολυτεχνειούπολη.

Όπως καταγράφεται και σε βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί τραυμάτισαν τη φοιτήτρια με μηχανή, με αποτέλεσμα η τελευταία να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο που την παρέλαβε από τον χώρο του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκε αναφέρει ότι «από τη φυσική εξέταση διαπιστώθηκε κάκωση της κεφαλής βρεγματικά με συνοδό θλαστικό τραύμα, κλειστή κάκωση δεξιάς κνήμης και εκδορές αριστερού αγκώνα. Πραγματοποιήθηκε συρραφή του θλαστικού τραύματος κεφαλής και δύναται να εξέλθει σε καλή γενική κατάσταση με σχετικές οδηγίες».

Ακολούθησε μπαράζ προσαγωγών από την αστυνομία, οι οποίες ξεπερνούν τις 25, με φοιτητές να καταγγέλλουν πως αυτές πραγματοποιούνταν χωρίς αιτιολόγηση, απλά επειδή βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο.

Αντιδρώντας, οι φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε συγκέντρωση στις πύλες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ περισσότερα από 100 άτομα μαζεύτηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ απαιτώντας να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες. Παρόμοια εικόνα και σήμερα, καθώς δεκάδες άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πολυτεχνειούπολη.

«Είναι επικίνδυνοι, έξω η αστυνομία από το ΕΜΠ, κάτω τα χέρια από το άσυλο» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται.

Συγκέντρωση φοιτητών στην Πολυτεχνειούπολη Eurokinissi

«Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τον χώρο της Πολυτεχνειούπολης»

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τον χώρο της Πολυτεχνειούπολης ζήτησε εξαρχής το φοιτητικό σχήμα Ασυμμετρία Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ.

«Μετά από την εκκένωση της κατάληψης στους Χημικούς Μηχανικούς οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο μας και χτυπούν και συλλαμβάνουν κόσμο που απλά βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη και δίνει το μάθημα του» σημείωναν οι φοιτητές.

Μάλιστα, έκαναν λόγο για «πανηγυρισμούς» εκ μέρους της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για την είσοδο της αστυνομίας. «Αυτά τα πανεπιστήμια θέλουν: πανεπιστήμια που η αστυνομία θα δέρνει φοιτητές/τριες», σχολιάσει η Ασυμμετρία.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Η ΕΛΑΣ, με δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εισέβαλε στο ΕΜΠ, επικαλούμενοι «αστυνομική επιχείρηση», προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία, ακόμα και στις εισόδους των σχολών που φοιτητές τελείωναν μαθήματα της εξεταστικής τους, τη στιγμή μάλιστα που το Πολυτεχνείο έχει ανοίξει και είναι γεμάτο από κόσμο.

Από την επίθεση τραυματίστηκε φοιτήτρια που πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα. Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ζητά να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές μας που προσήχθησαν αναίτια.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονται στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους».

Η εκδοχή της αστυνομίας

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛΑΣ, περίπου στις 3 το μεσημέρι οι αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν για ομάδα ατόμων που προκαλεί φθορές σε κτίριο της Πολυτεχνειούπολης.

Όταν έφτασαν στο σημείο, συγκρούστηκαν με τους αγνώστους και δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται, δε, ο χώρος της κατάληψης αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής μετά από είκοσι περίπου χρόνια. Το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα