Τουρκία: Δύο ισχυροί σεισμοί στη Μαλάτια με διαφορά ενός λεπτού

Τουρκία: Δύο ισχυροί σεισμοί στη Μαλάτια με διαφορά ενός λεπτού
Σεισμογράφος ISTOCK

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ "ταρακούνησε" την επαρχία της Μαλάτιας, η οποία είχε πληγεί και την περασμένη Πέμπτη από τον Εγκέλαδο ενώ ένα λεπτό μετά ακολούθησε και ένας 4,5 Ρίχτερ.

“Ταρακουνήθηκε” και πάλι η επαρχία της Μαλάτιας στην Τουρκίας, καθώς ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά στην περιοχή, μετά τα 5,3 Ρίχτερ της περασμένης Πέμπτης.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (12/08) και πιο συγκεκριμένα στις 16:39 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Επίκεντρο ήταν το Yeşilyurt ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 6,35 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την AFAD.  Ένα λεπτό αργότερα, καταγράφηκε δόνηση 4,5 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, με εστιακό βάθος στα 7 χιλιόμετρα. Στις 18:18 έγινε και τρίτος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος στα 9,13 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Μαλάτια, καθώς και στις γειτονικές Καχραμανμαράς, το Αντιγιαμάν, τη Σανλιούρφα και την Γκαζιαντέπ.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

«Δεν υπάρχει αρνητική εξέλιξη. Ούτε ευτυχώς κατάρρευση κτιρίου», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χουλουσί Σαχίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου, «ο μισός πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την περιοχή, τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί ζημίες. Οσοι παραμένουν στεγάζονται σε κοντέινερ, ευτυχώς», δήλωσε ο Μεχμέντ Τσινάρ, δήμαρχος του Γεσίλιουρτ, όπου εντοπίσθηκε το επίκεντρο των νέων σεισμών, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Τρομοκρατημένοι από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις, οι κάτοικοι προτιμούν να μένουν στο ύπαιθρο, στα πάρκα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σεισμός του Φεβρουαρίου, μεγέθους 7,8 βαθμών στην ίδια περιοχή, κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 200.000 κτίρια σε 11 επαρχίες και στην γειτονική βόρεια Συρία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα