ΚΚΕ για φωτιά στην Αγχίαλο: Απαράδεκτο αποθήκες οπλισμού να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές

ΚΚΕ για φωτιά στην Αγχίαλο: Απαράδεκτο αποθήκες οπλισμού να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές
Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας INTIME NEWS

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τις δραματικές στιγμές που σημειώθηκαν στη Νέα Αγχίαλο το απόγευμα της Πέμπτης (27/07) που το πύρινο μέτωπο που έκαιγε στην περιοχή αλλά και οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας δημιούργησαν σκηνές χάους και οδήγησαν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή ακόμα και δια θαλάσσης, σχολίασε το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, οι δραματικές εξελίξεις με τη φωτιά αλλά και το κάλεσμα για εκκενώσεις περιοχών “επιβεβαιώνουν ότι ο λαός είναι απροστάτευτος σε ανοχύρωτες πόλεις, κωμοπόλεις και βιομηχανικές ζώνες“, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι αποθήκες οπλισμού βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς μάλιστα να έχουν ληφθεί προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι δραματικές εξελίξεις με την πυρκαγιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Μαγνησία, αλλά και το κάλεσμα για εκκενώσεις περιοχών με χιλιάδες κατοίκους χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και με πλήρη σύγχυση οδηγιών επιβεβαιώνουν ότι ο λαός είναι απροστάτευτος σε ανοχύρωτες πόλεις, κωμοπόλεις και βιομηχανικές ζώνες.

Η πυρκαγιά αυτή παίρνει μια ακόμα πιο επικίνδυνη διάσταση με τις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας.

Είναι απαράδεκτο αποθήκες οπλισμού να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς μάλιστα να έχουν ληφθεί προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά. Τίθεται ένα κρίσιμο και σοβαρό ερώτημα: Τι ακριβώς είναι αυτά τα πυρομαχικά που εκρήγνυνται και πόσο επικίνδυνα είναι για τον λαό της περιοχής;

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα