Γαλλία: Νεκρός από πυροβολισμούς ένας 18χρονος στη Νιμ

Γαλλία: Νεκρός από πυροβολισμούς ένας 18χρονος στη Νιμ
Αστυνομία της Γαλλίας Getty Images/iStockphoto

Ο νεαρός βρέθηκε τραυματισμένος στην κοιλιά και χωρίς ζωτικές ενδείξεις. Έχει ξεκινήσει έρευνα για "ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος".

Ένας 18χρονος δέχτηκε πυροβολισμό σήμερα Πέμπτη (24/08) στην πόλη Νιμ της νότιας Γαλλίας, στην ίδια συνοικία που μαστίζεται από διακίνηση ναρκωτικών όπου ένα δεκάχρονο παιδί σκοτώθηκε από σφαίρες στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, θα προεδρεύσει στη σύσκεψη που θα διεξαχθέι σχετικά με την νέα ανθρωποκτονία, την Πέμπτη (24/8), στο Παρίσι και θα μεταβεί στη Νιμ, την Παρασκευή (25/8), σύμφωνα με το AFP.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, που κλήθηκαν τα ξημερώματα (24/8), βρήκαν τον νεαρό τραυματισμένο στην κοιλιακή χώρα και χωρίς τις αισθήσεις του, σε δρόμο του Πισεβάν, μιας συνοικίας στα δυτικά προάστια της Νιμ. Στο έδαφος, εντοπίστηκαν κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρημάτων.

Το θύμα είχε απασχολήσει την αστυνομία και την δικαιοσύνη, με την εισαγγελία να ξεκινά έρευνα ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος”.

Στο Πισεβάν, όπου το ποσοστό της φτώχειας ξεπερνάει το 70% και όπου ευδοκιμεί η διακίνηση ναρκωτικών, ένα 10χρονο παιδί σκοτώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (21/8), όταν το αυτοκίνητο του θείου του, στο οποίο επέβαινε, στοχοθετήθηκε καταλάθος από ενόπλους.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει αναπτύξει αστυνομική μονάδα, η οποία ειδικεύεται στην τήρηση της τάξης στις αστικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Στην γειτονιά, λίγοι άνθρωποι έχουν πληροφορηθεί για αυτή τη νέα δολοφονία, σήμερα το πρωί. Αλλά μόλις ο πληθυσμός το μάθει, παρόλο που η [αστυνομία] έχει αναπτυχθεί, ο κόσμος θα ανησυχήσει πολύ. Γιατί αυτό σημαίνει ότι οι διακινητές πυροβολούν στο ψαχνό”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραούφ Αζούζ, διευθυντής του κέντρου κοινωνικής πολιτικής Les Mille Couleurs.

Το παιδί που σκοτώθηκε και ο θείος του που τραυματίστηκε, αποτελούν αναμφίβολα “παράπλευρα θύματα”, δήλωσε την Τρίτη η εισαγγελέας της Νιμ, Σεσίλ Ζενσάκ, καταγγέλλοντας “την απόλυτη τραγωδία”. “Η οικογένεια του θύματος δεν συνδέεται απολύτως με κανέναν τρόπο, ούτε πριν ούτε επί του παρόντος, με γεγονότα εγκληματικής φύσης”,
είχε μόνο την ατυχία να βρεθεί στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή”, συμπλήρωσε.

Αρκετές πόλεις στη νοτιοανατολική Γαλλία, μεταξύ των οποίων η Μασσαλία, η Αβινιόν, η Νιμ, σε ένα τόξο μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας, έχουν πληγεί εδώ και αρκετά χρόνια από δολοφονίες, που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα