Θεσσαλία: Αγωνία για τις περιοχές κοντά στην Κάρλα – Ανεβαίνει η στάθμη του νερού

Θεσσαλία: Αγωνία για τις περιοχές κοντά στην Κάρλα – Ανεβαίνει η στάθμη του νερού
Ανεβασμένα τα νερά στη λίμνη Κάρλα Eurokinissi

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, καθώς η στάθμη του νερού διαρκώς ανεβαίνει. Τι αναφέρει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στο NEWS 24/7.

Συναγερμός έχει σημάνει στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Κάρλα, η οποία επέστρεψε στην αρχική της μορφή, όπως ήταν πριν την αποξήρανσή της το 1962, μέσα σε μόλις 2,5 ημέρες, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.

Η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει από τα ορμητικά νερά που φεύγουν από τον Πηνειό όπως αναφέρει στο NEWS 24/7, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, με τους κατοίκους στην περιοχή να βρίσκονται σε επιφυλακή.

/ Eurokinissi

Καθώς το νερό βρίσκεται κοντά στο Στεφανοβίκειο, από το μεσημέρι της Δευτέρας οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τεθεί σε επιφυλακή εκκένωσης. Η όποια απόφαση θα παρθεί αφού συνεκτιμηθεί το ύψος του νερού στη λίμνη Κάρλα, η οποία σημειώνεται ότι έχει πλέον καταλάβει έκταση μεγαλύτερη από τις ιστορικά μεγαλύτερες διαστάσεις της.

/ Eurokinissi

Όπως σημειώνει ο κ. Νασίκας, αυτή τη στιγμή το νερό μπαίνει στο ελικοδρόμιο, το οποίο έχει μετακομίσει, ενώ η στάθμη του δεν δείχνει ακόμα σημάδια σταθεροποίησης, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν την εξέλιξη λεπτό προς λεπτό, με την αγωνία να μην προχωρήσει στα πρώτα χωριά του δήμου. Όπως σημειώνει, η απορροή του νερού γίνεται με 8,5 κυβικά το δευτερόλεπτο.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας είναι όμορος δήμος με αυτόν του Κιλελέρ Λάρισας, του οποίου τα χωριά πλημμύρισαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το απόγευμα, ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ότι εάν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη η στάθμη, η λίμνη θα υπερχειλίσει και θα πλημμυρίσει το χωριό Σωτήριο. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Ως Δήμος Κιλελέρ σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύσει από εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα» εξήγησε ο κ. Νασιακόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού Ξηράς και Εθελοντικών Οργανώσεων συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις περιοχές: Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης Λάρισας , όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού, στο Δήμο του Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας.

Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να αδειάσει η λίμνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που είχε νερό η λίμνη Κάρλα ήταν το 1962, όταν και έγινε η αποξήρανσή της, όταν, όπως μεταφέρουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στο NEWS 24/7, χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να φύγει το νερό από τη λίμνη, καθώς αυτό διοχετεύεται στον Παγασητικό μέσα από ένα τουνελάκι. Το σημείο όπου υπάρχει η εκροή του νερού προς τον Παγασητικό είναι στην περιοχή της Νεάπολης Βόλου, κοντά στο σημείο όπου εκρέει και ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην περιοχή

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα