Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κίνα – 21 τραυματίες, κατέρρευσαν πάνω από 100 σπίτια

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κίνα – 21 τραυματίες, κατέρρευσαν πάνω από 100 σπίτια
Σεισμός στην Κίνα 2023 CCTV via AP

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (06/08) στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την κομητεία Πινγκιουάν στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας νωρίς το πρωί της Κυριακής, τραυματίζοντας 21 ανθρώπους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:33 π.μ. (τοπική ώρα) με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το China Earthquake Networks Center, ενώ όπως αναφέρει το CNN, από το πρωί της Κυριακής, 21 άνθρωποι από τις πόλεις Dezhou και Liaocheng αναφέρθηκαν ως τραυματίες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε επίσης ότι 126 σπίτια κατέρρευσαν ως αποτέλεσμα του σεισμού, με τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σεισμός στην Κίνα 2023 CCTV via AP

Σημειώνεται πως ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στο Πεκίνο, 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, σύμφωνα με το Δημοτικό Γραφείο Σεισμών του Πεκίνου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα