Νιγηρία: Έφοδος σε γάμο ομοφυλοφίλων από αστυνομικούς – Σύλληψη 67 ατόμων

Νιγηρία: Έφοδος σε γάμο ομοφυλοφίλων από αστυνομικούς – Σύλληψη 67 ατόμων
Βέρες (φωτογραφία αρχείου). Getty Images

Σε γάμο ομοφυλόφιλων έκανε έφοδο η αστυνομία της Νιγηρίας, προχωρώντας στη σύλληψη 67 ατόμων. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη χώρα.

Η αστυνομία της Νιγηρίας πραγματοποίησε έφοδο, κατά τη διάρκεια ενός γάμου ομοφυλοφίλων, στην πόλη Γουάρι, καθώς θεωρείται παράνομος στη χώρα. Προχώρησε, ακόμη, στη σύλληψη 67 ατόμων.

Η πληροφορία για τον γάμο έφτασε στις αρχές, έπειτα από την ανάκριση ενός άνδρα που φορούσε γυναικεία ρούχα, χωρίς να γνωστοποιείται πότε συνέβη η έφοδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της αστυνομίας, Εντάφε Μπράιτ.

Στην Νιγηρία, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής, η ομοφυλοφιλία θεωρείται γενικώς μη αποδεκτή. Μάλιστα, σε ισχύ τέθηκε ένας νόμος του 2014, κατά της ομοφυλοφιλίας, παρά την διεθνή κατακραυγή.

Η παρενδυσία, αν και δεν είναι παράνομη, τείνει να είναι κοινωνικά μη αποδεκτή.

“Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν και συνέλαβαν συνολικά 67 υπόπτους τόσο άνδρες όσο και γυναίκες που φέρεται ότι πραγματοποιούσαν και συμμετείχαν σε μια γαμήλια τελετή ατόμων του ίδιου φύλου”, είπε ο Μπράιτ, συμπληρώνοντας ότι πραγματοποιούνται προσπάθειες να συλληφθούν και άλλοι που διέφυγαν.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ένας από τους συλληφθέντες προσκεκλημένους φέρεται να βιάστηκε, ενώ ήταν μεθυσμένος από έναν ύποπτο, ο οποίος ξέφυγε από τις αρχές.

Ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων στη Νιγηρία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών, για τους καταδικασθέντες και απαγορεύει τον γάμο ομοφύλων, τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την συμμετοχή σε οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα