Πολωνία: Επτά άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο των λεγεωναρίων, 76 έχουν μολυνθεί

Πολωνία: Επτά άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο των λεγεωναρίων, 76 έχουν μολυνθεί
Γυναίκα σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Getty Images

Η λεγιονέλλα είναι βακτηρίδιο που αναπτύσσεται στο νερό ή στα κλιματιστικά. Η ασθένεια έχει λάβει επιδημική έκταση στο Ζέσουφ της Πολωνίας.

Επτά άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο των λεγεωνάριων στην πόλη Ζέσουφ στην Πολωνία, ενώ τουλάχιστον 76 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

“Συνολικά επτά άνθρωποι, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες απεβίωσαν”, ανακοίνωσε ο Κριστόφ Σάτσκα, επικεφαλής της πολωνικής υγειονομικής επιθεώρησης, στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

Οι θανόντες, ηλικιών μεταξύ 63 και 95 ετών, έπασχαν από χρόνια νοσήματα, όπως καρκίνο και καρδιοπάθειες, με το ανοσοποιητικό τους σύστημά να είναι πολύ εξασθενημένο, σημείωσε ο Σάτσκα.

Οι αρχές ερευνούν την πηγή μόλυνσης, ενώ τα αρχικά αποτελέσματα των ελέγχων σε δείγματα νερού δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν έως τη Δευτέρα (28/8). Σε αναμονή των αποτελεσμάτων, οι αρχές της πόλης πραγματοποιούν εργασίες απολύμανσης.

Τι είναι η νόσος των λεγεωναρίων;

Η λεγιονέλλωση ή νόσος των λεγεωναρίων αποτελεί μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης. Το βακτήριο που την προκαλεί είναι η λεγιονέλλα, η οποία αναπτύσσεται στο νερό ή στα κλιματιστικά. Η μόλυνση γίνεται μέσω της αναπνευστικής οδού, από εισπνοή του βακτηρίου. Ο χρόνος επώασης είναι δύο με τρεις ημέρες. Η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η ονομασία της συγκεκριμένης νόσου προέρχεται από την πρώτη γνωστή επιδημία που καταγράφηκε το 1976, σε ένα ξενοδοχείο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη της Αμερικανικής Λεγεώνας, της κυριότερης οργάνωσης βετεράνων της χώρας. Περισσότεροι από 220 συμμετέχοντες είχαν νοσήσει, ενώ 34 πέθαναν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα