Συρία: Επίθεση του Ισραήλ έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο στο Χαλέπι

Συρία: Επίθεση του Ισραήλ έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο στο Χαλέπι
Το αεροδρόμιο στο Χαλέπι. AP

Το αεροδρόμιο στο Χαλέπι είχε τεθεί και εκτός λειτουργίας δύο φορές τον Μάρτιο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρία άτομα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές αλλά και τον Μάιο, λόγω επιδρομής, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν στρατιώτη.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Συρίας στο Χαλέπι, έπειτα από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ.

“Ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε επίθεση (…) με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι. Η επίθεση προκάλεσε υλικές ζημιές στον διάδρομο του αεροδρομίου και το έθεσε εκτός λειτουργίας”, ανέφερε πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είχε τεθεί και εκτός λειτουργίας δύο φορές τον Μάρτιο (7/3 και 22/3), κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρία άτομα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές αλλά και τον Μάιο, λόγω επιδρομής, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν στρατιώτη.

Από το 2011 που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ εξαπολύει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, κατά βάση από αέρος, ενταντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Ισραήλ σπάνια θα επιβεβαιώσει επίσημα τις επιθέσεις στη Συρία, στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου. Ωστόσο, προειδοποιεί συχνά ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα