Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, Σέρχιι Κρουκ

Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, Σέρχιι Κρουκ
Η διαχειρίστρια του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, Σαμάνθα Πάουερ, δίνει τα χέρια με τον Σέρχιι Κρουκ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας AP

Έπειτα από εσωτερικό έλεγχο στην Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, η Ουκρανία ανακοίνωσε την απομπή του επικεφαλής, Σέρχιι Κρουκ, χωρίς να δίνονται πολλές πληροφορίες για τον λόγο της συγκεκριμένης ενέργειας.

Την αποπομπή του Σέρχιι Κρουκ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, ανακοίνωσε η Ουκρανία, μετά από εσωτερικό έλεγχο στην υπηρεσία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει πολυ σημαντικό ρόλο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

“Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποπέμψει τον Σέρχιι Κρουκ από τη θέση του Επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο υπουργός Εσωτερικών, Ίχορ Κλιμένκο.

Ο Κλιμένκο δεν ανέφερε το λόγο αποπομπής του Κρουκ, ωστόσο δήλωσε ότι ακολούθησε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου, χωρίς να δίνει πολλές περεταίρω πληροφορίες. Ο Βολοντίμιρ Ντεμτσούκ ορίστηκε αναπληρώτης του Κρουκ και θα ασκεί χρέη του επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία έχει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης ζωών, καθαρισμού ερειπίων και κατάσβεσης φωτιών, μετά από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θα υπάρξουν και άλλες αποφάσεις για το προσωπικό έπειτα από τον εσωτερικό έλεγχο, με την υπηρεσία να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τον Κλιμένκο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα