Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ιεράπετρα – Ζημιές σε θερμοκήπια

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ιεράπετρα – Ζημιές σε θερμοκήπια
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στην κοινότητα Ανατολής, ωστόσο, η πυρκαγιά έκαψε και προκάλεσε ζημιές σε μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο μετά πριν τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (19/08) στην στην κοινότητα Ανατολής σε περιοχή ανάμεσα στο Στόμιο και τους Καλογέρους στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Σύμφωνα με το “Ράδιο Λασίθι”, η πυρκαγιά άρχισε να καίει μέσα στο ρέμα της Αγίας Μαρίνας, ενώ έκαψε και προκάλεσε αρκετές ζημιές σε μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά και τα 7 οχήματα της ΠΥ Ιεράπετρας ενώ κλήθηκαν και έφτασαν δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου, το Ηράκλειο αλλά και εθελοντές. Στον γρήγορο έλεγχο της πυρκαγιάς έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έφτασαν στο σημείο, με το ένα να μεταφέρει και ειδικούς δασοκομάντο της Πυροσβεστικής και τον Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά ο οποίος μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, συντόνισαν τις επιχειρήσεις.

Συνολικά 15 οχήματα με 40 άνδρες επιχείρησαν στο σημείο, όπως ανέφερε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα