Βρετανία: Κατηγορίες σε βάρος 21χρονου ύποπτου για τρομοκρατία – Είχε δραπετεύσει και πιάστηκε ενώ έκανε ποδήλατο

Βρετανία: Κατηγορίες σε βάρος 21χρονου ύποπτου για τρομοκρατία – Είχε δραπετεύσει και πιάστηκε ενώ έκανε ποδήλατο
Ο 21χρονος Daniel Abed Khalife που είναι ύποπτος για τρομοκρατία 2023 AP

Ο 21χρονος είναι υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του νόμου περί κρατικών απορρήτων κατά τη διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό σταθμό.

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε την Κυριακή (10/09) κατηγορίες εις βάρος ενός πρώην στρατιώτη, ύποπτου για τρομοκρατία, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από τέσσερις ημέρες του καταζητείτο έχοντας δραπετεύσει από φυλακή του Λονδίνου.

Ο 21χρονος Ντάνιελ Αμπέντ Χαλίφι, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων και εργαζόταν στην κουζίνα της φυλακής Γουάντσγουορθ, κατάφερε το πρωί της περασμένης Δευτέρας να ξεφύγει και δέθηκε κάτω από ένα φορτηγό τροφοδοσίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Συνελήφθη το Σάββατο στο δυτικό Λονδίνο ενώ έκανε ποδήλατο κατά μήκος ενός καναλιού.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του άνδρα που συνελήφθη αφού δραπέτευσε από την φυλακή Γουάντσγουορθ. Ο Ντάνιελ Αμπέντ Χαλίφι, 21 ετών, θα εμφανιστεί ενώπιων του Δικαστηρίου του Ουέστμινστερ την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου“.

Ο Χαλίφι, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον Μάιο, κατηγορήθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό στρατό επιχείρησε να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο το οποίο θα διέπραττε ή θα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια. Φέρεται, επίσης, να έκανε φάρσα για βόμβα τοποθετώντας τρία κουτάκια με σύρματα πάνω σε ένα γραφείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα