Η Αθήνα γίνεται και χειμερινός προορισμός – Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν

Η Αθήνα γίνεται και χειμερινός προορισμός – Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν
Τουρίστες στην Αθήνα iStock

Η Βρετανική Jet2.com και Jet2CityBreaks ανακοίνωσε το μεγαλύτερο της πρόγραμμα χειμερινών διακοπών για το 2024-2025 με την Αθήνα να μπαίνει στο πλάνο από τα μεγάλα αεροδρόμια της Αγγλία, επεκτείνοντας την τουριστική της περίοδο.

Στο χάρτη των πιο δημοφιλών πόλεων για 3ήμερες χειμωνιάτικες αποδράσεις μπαίνει επιτέλους και για τα καλά η Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα, που γνώρισε «μαύρες» ημέρες στον τουρισμό της, ειδικά κατά την περίοδο της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, κερδίζει συνεχώς έδαφος και σταδιακά αμβλύνει το πρόβλημα της εποχικότητας.

Η Αθήνα δεν έχει καταφέρει ακόμη να γίνει ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός, με το μεγαλύτερο μέρος του εισερχόμενου ρεύματος ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έρχεται κατά τη θερινή περίοδο. Οι πτήσεις από πολύ σημαντικούς προορισμούς, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σταματούν στο τέλος του Φθινοπώρου, με μόνο ένα δρομολόγιο, αυτό της Emirates, να εξυπηρετεί 12 μήνες, με μια πτήση την ημέρα για Νέα Υόρκη.

Οι ηχηρές ξενοδοχειακές αφίξεις που αναμένει η Αττική, τα έργα στο Ελληνικό αλλά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης φέρνουν την Αθήνα έντονα στο προσκήνιο διεθνώς. Το άνοιγμα του υπερπολυτελούς θερέτρου της One & Only τον Οκτώβριο αναμένεται να προσελκύσει τα φώτα των ξένων μέσων ενημέρωσης, αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Στο ελληνικό, θα κατασκευαστεί το δεύτερο Mandarin Oriental στην Ελλάδα, ήδη έχει ανοίξει η ασιατική αλυσίδα Dusit στη Γλυφάδα, ενώ όλες σχεδόν οι μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν παρουσία στην Αθήνα, οι περισσότερες με πάνω από ένα ξενοδοχεία.

Ενισχύει το πρόγραμμα της η Jet 2

Ήδη από φέτος η Βρετανική αεροπορική εταιρεία και tour operator Jet2, ξεκίνησε πτήσεις, αλλά και οργανωμένα πακέτα προς την Αθήνα. Χτες η Jet2 ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα Winter City Breaks όλων των εποχών για το χειμώνα 24/25. Το διευρυμένο πρόγραμμα, από την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μεγαλύτερη εταιρεία διακοπών πόλης της Ευρώπης, περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές και αυξημένη χωρητικότητα, καθιστώντας το 24/25 το μεγαλύτερο χειμερινών διακοπών που έχει λανσάρει μέχρι σήμερα. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 600.000 θέσεις προς πώληση σε προορισμούς city break σε όλη την Ευρώπη, που αντιπροσωπεύει αύξηση χωρητικότητας 10% σε σύγκριση με τον Χειμώνα 23/24.

Εννέα δημοφιλείς προορισμοί για τριήμερα πωλούνται για το χειμώνα 24/25, με πτήσεις και πακέτα από τα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, East Midlands, Γλασκώβης, Λιντς Μπράντφορντ, Μάντσεστερ, Newcastle International και London Stansted Airport. Η Αθήνα αναφέρεται πρώτη στις επιλογές, μαζί με τις πόλεις Βαρκελώνη, Βουδαπέστη , Κρακοβία , Παρίσι , Πράγα, Ρώμη , Βιέννη και Βενετία . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόσθετες πτήσεις προς την Αθήνα από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, με έως δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων υπηρεσιών από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου, καθιστώντας τον προορισμό λειτουργικό για όλο το χρόνο.

Από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου θα υπάρχουν έως δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Αθήνα και από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ προς Αθήνα θα μπουν έως δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Αύξηση στην κρουαζιέρα

Το λιμάνι του Πειραιά αναμένει φέτος να το επισκεφτούν πάνω από 730 κρουαζιερόπλοια, αντί 675 πέρυσι. Το σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι ο Πειραιάς κατάφερε να γίνει home port για σχεδόν τα μισά δρομολόγια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μισά κρουαζιερόπλοια ξεκινούν την κρουαζιέρα τους από την Αθήνα, με τους επιβάτες να φτάνουν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα, ή να παρατείνουν τη διαμονή τους μετά το τέλος της εκδρομής τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα