Ισπανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές

Ισπανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές
Βροχή στην Ισπανία. AP/Alvaro Barrientos

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ πατέρας και γιος αγνοούνται. από την σοφδρότητα των βροχοπτώσεων στην Ισπανία,

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Ισπανία,

Το άτομο που πέθανε καταγράφηκε στο δήμο Κασαρούμπιος ντελ Μόντε, κοντά στο Τολέδο, σύμφωνα με τον πρόεδρος της περιφέρειας της Καστίλλης-Λα-Μάντσα, Εμιλιάνο Γκαρθία-Πάχε, ο οποίος μίλησε στο ραδιοσταθμό Onda Cero. “Είχαμε μια ημέρα και μια νύχτα πολύ δύσκολες”, δήλωσε ο Γκαρθία-Πάχε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες αυτού του θανάτου.

Στην κοινότητα Αλντέα ντε Φρέσνο, στην περιφέρεια της Μαδρίτης, αγνοείται η τύχη ενός πατέρα και του γιού του, αφού το όχημά τους παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε, σύμφωνα με τον Χαβέρ Τσιβίτε, εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης. Ερευνάμε τον ποταμό προσπαθώντας να εντοπίσουμε το όχημα”, διευκρίνισε ο Τσιβίτε.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν κυρίως τις περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καστίλλης-Λα-Μάντσα, νότια της πρωτεύουσας. Δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν, ενώ σπίτια πλημμύρισαν.

Η ένταση των βροχοπτώσεων μειώθηκε τη Δευτέρα (4/8), με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να υποβιβάζει το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν την Κυριακή (3/9), σε επτά περιφέρειες, μεταξύ των οποίων εκείνες της Μαδρίτης, της Καστίλλης-Λα-Μάντσα, της Καταλονίας, των Βαλεαρίδων νήσων και της Χώρας των Βάσκων.

Οι αρχές της Μαδρίτης ζήτησαν από τον πληθυσμό να μην κάνει άσκοπες μετακινήσεις στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, την Κυριακή (3/9), οι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών έλαβαν στα κινητά τους προειδοποιητικό μήνυμα, που τους προέτρεπε να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Πρέπει να χαιρόμαστε για το γεγονός ότι υπάρχει μια επιλογή που επιτρέπει την αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες σε περίπτωση μείζονος έκτακτης κατάστασης (…) ώστε οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα”, ανέφερε ο Τσιβίτε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα