Καιρός: Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι – Πότε αλλάζει το σκηνικό

Καιρός: Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι – Πότε αλλάζει το σκηνικό
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια με πολλές βροχές από Δευτέρα. Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία έως τους 35 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια, αλλά πολλές βροχές από τη Δευτέρα και μετά.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ με ενίσχυση από τη Δευτέρα.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-09-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-09-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα