Παραιτήθηκε ο Ρουμπιάλες από πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας

Παραιτήθηκε ο Ρουμπιάλες από πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας
Luis Rubiales (AP Photo/Amr Nabil, File)

Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε την παραίτησή του, ύστερα από την κατακραυγή που προκάλεσε το μη συναινετικό φιλί του στην παίκτρια Τζένι Ερμόσο.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες παραιτήθηκε από πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση από αντιπρόεδρος της UEFA.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει την δουλειά του μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το μη συναινετικό φιλί του στην Τζένι Ερμόσο, την ώρα της απονομής των μεταλλίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική Γυναικών της Ισπανίας..

Συγκριμένα, όπως αναφέρει το SPORT24, σε ερώτηση για το αν πρόκειται να παραιτηθεί τόνισε: “Ναι αυτό πρόκειται να κάνω, επειδή δεν μπορώ να συνεχίσω την δουλειά μου”. Και συνέχισε λέγοντας: “Παίρνω αυτή την απόφαση έχοντας εξασφαλίσει πως η αποχώρησή μου θα συμβάλλει στην σταθερότητα που θα μας επιτρέψει να φέρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 στη χώρα μας.

Υπεβαλα την παραίτησή μου στη διάθεση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και του αντιπροέδρου της UEFA.

Σε αυτά τα πέντε χρόνια είχα το τεράστιο προνόμιο να καθοδηγώ την ισπανική ομοσπονδία. Δεν θέλω να υποστεί κάποια ζημιά το ισπανικό ποδόσφαιρο”.

Λίγα λεπτά μετά ήρθε και η επιβεβαίωση της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα