Χαλκιδική: Σύλληψη 45χρονου “θεματοφύλακα του Συντάγματος”

Χαλκιδική: Σύλληψη 45χρονου “θεματοφύλακα του Συντάγματος”
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Για βίντεο που ανήρτησε στα social media, συνελήφθη ένας 45χρονος, μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας "θεματοφύλακες του Συνταγμάτος".

Ένας 45χρονος συνελήφθη, στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, για την ανάρτηση βίντεο στα social media, στο οποίο παρουσιάζεται ως μέλος των αυτοαποκαλούμενων “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”, πραγματοποιώντας δήθεν “περιπολίες”, υποτιθέμενα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, καλώντας τους χρήστες του Διαδικτύου να ενταχθούν στο “Σώμα Θεματοφυλακής Α 120 Συντάγματος”.

Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό του τον περασμένο Αύγουστο και αναπαρήχθη από άλλους χρήστες της ίδιας κοινωνικής πλατφόρμας. Ο 45χρονος παρουσιάζεται μπροστά σε έξι Ι.Χ., έχοντας τοποθετήσει σε αυτά φάρους, παρόμοιους με αυτούς, που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, που συνοδεύεται από εκφράσεις όπως “Έχετε καταλάβει πόσο εύκολο είναι να καταλάβουμε την Ελλάδα” ή “Έλληνες ενσωματωθείτε στο Α120” προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τον βρήκαν και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε όχημα ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκε ένας φάρος αυτοκινήτου, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, χειροπέδες, μία φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση και αυτοκόλλητα με ένδειξη “Θεματοφύλακες Συντάγματος”.

Ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να είπε ότι ο φάρος και ο σουγιάς βρέθηκαν στην κατοχή του, γιατί κάνει εθελοντικές δράσεις σχετικές με την πυρασφάλεια, ενώ απολογήθηκε ότι δεν είχε πρόθεση να υποκαταστήσει με τις ενέργειές του την ΕΛ.ΑΣ κι ότι θα “κατεβάσει” από το διαδίκτυο το βίντεο.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, αντιποίηση δημόσιας υπηρεσίας (τετελεσμένη και σε απόπειρα), όπως επίσης για παράνομη βία σε απόπειρα.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα