Μάντυ Φραγκιαδάκη: Η πρωταθλήτρια του Pole Dancing λέει όσα δεν φανταζόσουν για αυτό

Διαβάζεται σε 2'
Μάντυ Φραγκιαδάκη: Η πρωταθλήτρια του Pole Dancing λέει όσα δεν φανταζόσουν για αυτό
Η Μάντυ Φραγκιαδάκη GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Βλέποντας τη Μάντυ Φραγκιαδάκη επάνω στον στύλο αισθάνεσαι πως η ίδια αψηφά τη βαρύτητα. Η πρώτη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο pole dancing μάς βάζει στον άγνωστο κόσμο του εντυπωσιακού αθλήματος.

Τη Μάντυ Φραγκιαδάκη, την πρώτη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο pole dancing, υποδέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης (14/09) ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” της ΕΡΤ.

Η ίδια ανέφερε αρχικά πως κατανοεί τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο άθλημα συχνά παρεξηγείται, όμως όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει “γιατί ο κόσμος δεν έχει έρθει σε επαφή με το pole dancing και δεν έχει δει νομίζω για να καταλάβει τι σημαίνει”.

“Ένα πονηρό χαμόγελο, ένα βλέμμα συνήθως θα είναι. Έχω βρεθεί σε συνάντηση και ή θα πάρω μία τυπική απάντηση ‘α, ωραία‘ και θα καταλάβω ή ότι δεν ξέρει ή ότι έχει πάει αλλού το μυαλό, ή θα δω ενθουσιασμό που σημαίνει ότι κάποιος έχει ασχοληθεί με αυτό και καταλαβαίνει ακριβώς τι σημαίνει”, σχολίασε η αθλήτρια.

Όπως είπε, το pole dancing δεν είναι τίποτα άλλο από έναν ακροβατικό χορό στον στύλο που απαιτεί δύναμη και ευλυγισία, που μάλιστα έχει συζητηθεί ιδιαίτερα για το αν κάποια στιγμή θα ενταχθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Γίνονται προσπάθειες παγκοσμίως για να πάει το συγκεκριμένο άθλημα στην Ολυμπιάδα, θεωρώ όμως ότι είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί, γιατί θα πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί, να βγει κάποιο άλλο άθλημα από την Ολυμπιάδα για να μπει αυτό”, είπε η πρωταθλήτρια.

Περιγράφοντας την άλλη πλευρά του αθλήματος, η Μάντυ Φραγκιαδάκη ανέφερε πως “το πολύ όμορφο με το pole dancing, είναι ότι ξεκινάς και το χτίζεις από το μηδέν και το πας μέχρι εκεί που μπορείς. Είναι και ακροβατικό και χορευτικό! Επιλέγεις αν θες να το κάνεις περισσότερο ως άθλημα, ως χορό ή συνδυαστικά. Στους αγώνες πρέπει να δείξεις ακροβατικά, χορογραφία στο πάτωμα, στον στύλο. Οι περισσότεροι το ξεκινούν σαν γυμναστική και μετά βλέπουν ότι μπορούν και να χορέψουν και παθιάζονται και λίγο περισσότερο με τον χορό στη συνέχεια, γιατί ο κόσμος θέλει να εκτονωθεί”.

Όσο για το γιατί οι χορεύτριες φορούν πανύψηλα τακούνια κατά τη διάρκεια της άσκησης, η ίδια έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για μία ειδική κατηγορία, η οποία λέγεται Exotic Pole Dance.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα