Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και . Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 16/9/2005 είχαμε πλημμύρες σε Χαλκίδα και βορειοανατολική Αττική
  • Το 2007 παρατηρήθηκε Υδροσίφωνας στη Χιλιαδού Ευβοίας
  • Το 2013 σημειώθηκαν 57mm βροχόπτωσης στην Άρτα
  • Το 2014 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στον Ασπρόπυργο Αττικής, υδροσίφωνας στη νήσο Πρασούδα στον Παγασητικό κόλπο. Πλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα