Ιταλία: Νεογέννητο εντοπίστηκε νεκρό σε βάρκα με μετανάστες

Ιταλία: Νεογέννητο εντοπίστηκε νεκρό σε βάρκα με μετανάστες
Μετανάστες σε βάρκα στη Λαμπεντούζα AP Photo/Jeremias Gonzalez

Ένα νεογέννητο είναι το νεότερο θύμα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό σε βάρκα με μετανάστες. Το μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου και πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

Η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε νεκρό ένα νεογέννητο σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, όπως μετέδωσε το Σάββατο (16/09) το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου και πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, στο πλεούμενο που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Τυνησία, μετέδωσε το ANSA, προσθέτοντας ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα αγοράκι πέντε μηνών πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στα ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Το άτυχο μωρό, αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενταφιάσθηκε στο νεκροταφείο του νησιού, με άσπρο φέρετρο, ενώ η νεαρή μητέρα του μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Λαμπεντούζα για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της.

Σχεδόν 126.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία από την αρχή του έτους, αριθμός σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Λαμπεντούζα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, με περίπου 7.000 αφίξεις εκεί μόνο αυτή την εβδομάδα, αριθμός μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα