Πλημμύρες: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών που αγνοούνταν

Πλημμύρες: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών που αγνοούνταν
Εικόνες αποκάλυψης στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου Facebook@Iro Proia

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης των δύο νιόπαντρων Αυστριακών, τα ίχνη των οποίων αγνοούνταν από το Πήλιο, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

Οι δύο Αυστριακοί αγνοούμενοι κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ελλάδα είναι νεκροί, καθώς τα τεστ DNA επί των σωμάτων των δύο νεκρών επιβεβαίωσαν τις ταυτότητές τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας χωρίς να τους κατονομάσει.

«Έχουμε το θλιβερό καθήκον να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που ήταν αγνοούμενοι μετά τις σοβαρές πλημμύρες».

Υπενθυμίζεται ότι οι Αυστριακοί είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας. Είχαν παντρευτεί μόλις δύο εβδομάδες πριν τα ίχνη τους χαθούν, στο Πήλιο, έναν τόπο που αγαπούσαν πολύ και επέλεξαν, καθώς εκεί είχαν γνωριστεί.

Η σορός της γυναίκας, όπως επιβεβαίωσε η ταυτοποίηση του DNA που ανακοίνωσε το υπουργείο, βρέθηκε την Παρασκευή (09/09) στη Θεοτόκο και η σορός του άνδρα την Τετάρτη (13/09) στον Μουρτιά.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων μεσημβρινές ώρες της 08/09/2023 σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Θεοτόκου Ανατολικού Πηλίου και τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων μεσημβρινές ώρες της 13/09/2023 σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΜΟΥΡΤΙΑ» Ανατολικού Πηλίου, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε το προφίλ DNA των δύο σορών από τα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για 35χρονη αλλοδαπή και 35χρονο αλλοδαπό αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα