ΕΕΤ: Προσοχή στις απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα

ΕΕΤ: Προσοχή στις απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα
Πλημμύρες SOOC

Η ΕΕΤ ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών

Συστάσεις στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλίας να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί καθώς ήδη παρατηρούνται οι πρώτες περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης δικαιούχων των μέτρων στήριξης της Πολιτείας και των τραπεζών απεύθυνε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ΕΕΤ ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

Επομένως, το συναλλακτικό κοινό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτο σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτει ποτέ τους κωδικούς του e-Βanking και του Mobile App, τα στοιχεία των καρτών ή τους κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που στέλνουν οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα