Η ProntoPegno επαναπροσδιορίζει τον ενεχυροδανεισμό στην Ελλάδα

Η ProntoPegno επαναπροσδιορίζει τον ενεχυροδανεισμό στην Ελλάδα

Η ProntoPegno ΕΝΕΧΥΡΟ ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ, που ανήκει στην ιταλική εταιρεία Kruso Kapital S.p. A - Gruppo Banca Sistema, άνοιξε το πρώτο της υποκατάστημα στην Αθήνα, στη Σόλωνος 75, τον Οκτώβριο του 2022

Με αυτό τον τρόπο η ProntoPegno εισήγαγε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο του ενεχυροδανεισμού.

Διαθέτοντας 14 υπερσύγχρονα υποκαταστήματα, στελεχωμένα από υπαλλήλους με πολυετή εμπειρία στον τομέα των εκτιμήσεων, του χρυσού και των πολύτιμων λίθων, η ProntoPegno δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια τα τελευταία 6 χρόνια.

UNSPLASH

Το γεγονός ότι υπάγεται στον τραπεζικό όμιλο της Banca Sistema αποτελεί σφραγίδα αξιοπιστίας και επαγγελματισμού κι έχει προσδώσει στην ProntoPegno μια καλή φήμη στην αγορά αλλά και την αμέριστη εμπιστοσύνη των πελατών της. Αυτό το ιταλικό πρότυπο ποιότητας και αξιοπιστίας η ProntoPegno εισήγαγε και στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια ομάδα επαγγελματιών με εξαιρετικές ικανότητες και μεγάλη εμπειρία στους τομείς του ενεχυροδανεισμού.

Ο Νικόλαος Κερμελής, ο Δημήτρης Παπαθανασίου και η Σίσσυ Γκολετσοπούλου είναι τρεις καταξιωμένοι επαγγελματίες που γνωρίζουν πολύ καλά ο καθένας από τη δική του θέση, την ενέχυρη πίστωση. Ο Νικόλαος Κερμελής, Country Manager της ProntoPegno στην Ελλάδα, έχει πολυετή εμπειρία στον Τραπεζικό τομέα ως υπεύθυνος για τη διαχείριση μεγάλων δανειακών και επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου και η Σίσσυ Γκολετσοπούλου από την άλλη είναι ειδικοί στην εκτίμηση κοσμημάτων. Η ποιότητα της δουλειάς τους και η επαγγελματική τους συνέπεια και πορεία στον χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων είναι τέτοια που έδωσε στην ProntoPegno κάθε λόγο για να τους εμπιστευτεί.

Συνομιλώντας με τον Country Manager, Νικόλαο Κερμελή, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για την ομάδα της ProntoPegno στην Ελλάδα, το πώς γίνεται η εκτίμηση στα πολύτιμα αντικείμενα και ποια η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού μέχρι στιγμής.

Γιατί επιλέξατε μια τέτοια ομάδα;


«Γιατί οι πελάτες δεν έρχονται σε εμάς μια φορά απλώς για να δώσουν ένα πολύτιμο αντικείμενό τους και να λάβουν το αντίτιμο, αλλά για να ανοίξουν ένα κανάλι διαρκούς πίστωσης διαμορφωμένο ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το πολύτιμο αντικείμενο που έχουν καταθέσει αποτελεί την εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου που τους χορηγούμε. Ως εκ τούτου, η ομάδα για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ακριβώς γιατί είναι οι άνθρωποι εκείνοι που δημιουργούν και διατηρούν τη σχέση της εταιρείας με τους πελάτες, είτε εκείνοι επιλέξουν να ανανεώσουν ένα συμβόλαιο είτε να το αποπληρώσουν. Επομένως, η ομάδα πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους που όχι μόνο είναι οι καλύτεροι στο είδος τους σε ό,τι αφορά την εκτίμηση περιουσιακών στοιχείων αλλά και να είναι επικοινωνιακοί και προσιτοί ώστε να δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας σε όποιον επισκέπτεται το κατάστημά μας.»

Πώς διενεργούν οι εκτιμητές τη διαδικασία αξιολόγησης των περιουσιακών στοιχείων;


«Οι εκτιμητές μας καλούνται καθημερινά να αξιολογήσουν οποιοδήποτε πολύτιμο αντικείμενο μας φέρνουν οι πελάτες μας, είτε πρόκειται για ένα μικρού μεγέθους αντικείμενο από χρυσό ή ασήμι έως πολύ ακριβά κοσμήματα ή επώνυμα ρολόγια. Κάθε αντικείμενο αξιολογείται με απόλυτη διαφάνεια, μπροστά στον πελάτη ο οποίος ενημερώνεται λεπτομερώς και με απόλυτη σαφήνεια για το χρηματικό ποσό που μπορεί να λάβει, καθώς και το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει στον χρονικό ορίζοντα που θα αποφασίσει ο ίδιος να ανακτήσει τα πολύτιμα αντικείμενά του».


Ποια είναι η ανταπόκριση των πελατών μέχρι στιγμής;


«Οι υποψήφιοι πελάτες τόσο στο τηλέφωνο όσο και στα πρώτα λεπτά που βρίσκονται στον χώρο του υποκαταστήματος είναι διστακτικοί. Και είναι λογικό γιατί ο χώρος των ενεχυροδανειστηρίων μέχρι σήμερα και ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι συνυφασμένος με την αδιαφάνεια και την προσπάθεια εκμετάλλευσης των πελατών. Ωστόσο, μετά τα πρώτα λεπτά αμηχανίας, οι υποψήφιοι πελάτες μας βλέποντας το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, αλλά και τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς και ξεκάθαρους όρους που θέτουμε για τον δανεισμό, διαπιστώνουν ότι η ProntoPegno απλά δεν έχει ανταγωνισμό! Είναι η καλύτερη εταιρεία παροχής ενέχυρων δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις».

Τι θα θέλατε να πείτε σε κάποιον που σκέφτεται να αποκτήσει χρήματα με εγγύηση;


«Η διαδικασία δανεισμού με εγγυήσεις είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα άμεσης ρευστότητας σε αντίθεση με την παραδοσιακή μορφή δανεισμού που είναι περισσότερο πολύπλοκη και σίγουρα χρονοβόρα. Για τους πελάτες που το σκέφτονται η συμβουλή μου είναι ότι όπου κι αν απευθυνθούν πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχει διαφάνεια και σεβασμός στα πολύτιμα αντικείμενά τους. Σε κάθε περίπτωση, προτείνω σε όλους όσους ενδιαφέρονται, να μας καλέσουν και να κλείσουν ένα ραντεβού ή ακόμα και να μας επισκεφθούν στο κατάστημά μας στην οδό Σόλωνος 75 στην Αθήνα για να διαπιστώσουν τι μας κάνει ξεχωριστούς και μοναδικούς στην υπηρεσία ενεχυροδανεισμού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα