Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι

Διαβάζεται σε 3'
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι
Οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Eurokinissi

Τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν την Κυριακή ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την ερχόμενη Κυριακή, με τους υποψηφίους να πραγματοποιούν αυτές τις μέρες τις τελευταίες τους συγκεντρώσεις και οι διεκδικητές αποσαφηνίζουν περισσότερο το στίγμα τους.

Την Κυριακή, στο Περιστέρι θα ψηφίσει η υποψήφια Πρόεδρος και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στην εκλογική της περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, στο εκλογικό τμήμα στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1, στις 10:00 το πρωί.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος και βουλευτής του β1 Τομέα Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει την Κυριακή το εκλογικό του δικαίωμα στη 1μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Αττικής, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία

Την Κυριακή, ο υποψήφιος Πρόεδρος και βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών Νίκος Παππάς θα ψηφίσει στις 8.45πμ στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας).

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή 17/9 θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στον Δήμο Περιστερίου, στο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στον Εκθεσιακό χώρο Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1, στις 12:30 μ.μ.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 12 στο εκλογικό κέντρο Καλλιθέας, Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου Θησέως 175.

Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές – Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθούν από τις 8.00 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ «έχουν δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα».

Αναφέρεται πως «έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας».

Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους «αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους».

Τέλος «για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα