Αθήνα: Με νέο πολυτελές ξενοδοχείο ενισχύεται η ξενοδοχειακή πιάτσα της οδού Μητροπόλεως

Αθήνα: Με νέο πολυτελές ξενοδοχείο ενισχύεται η ξενοδοχειακή πιάτσα της οδού Μητροπόλεως

Ως ξενοδοχείο θα λειτουργήσει τελικά το Radisson Red και όχι ως εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, αναβαθμίζοντας περεταίρω τον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Με ένα ακόμη πολυτελές ξενοδοχείο ενισχύεται η ξενοδοχειακή πιάτσα της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, ένας δρόμος που διέφερε πολύ από την λαμπερή εικόνα της Ερμού και της πλατείας Συντάγματος και έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το νέο RadissonRed MitropoleosSquare Athens, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο τέλος του 2024 και προέρχεται από τη συνένωση δύο υπαρχόντων κτηρίων γραφείων που θα μετατραπούν σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 112 δωματίων.

Για την συγκεκριμένη επένδυση, της διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων RadissonHotel Group στη χώρα μας, έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στο παρελθόν, αφού τα αρχικά του σχέδια είχαν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από τους ξενοδόχους. Η Radisson το Μάρτιο του 2022 είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να δημιουργήσει το πρώτο συγκρότημα serviced apartments στην Ελλάδα, υπό το brandRadisson Red. Τα διαμερίσματα θα λειτουργούσαν με το καθεστώς της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με το άνοιγμα του να προσδιορίζεται τότε, για το δεύτερο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία είχε σκοπό να μετατρέψει τα δύο κτήρια γραφείων σε διαμερίσματα εκλεπτυσμένου design με τη δυνατότητα παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών. Θα περιελάμβανε 94 μικρά διαμερίσματα με κουζίνα, 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο, εστιατόριο στο ισόγειο και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο με θέα την Ακρόπολη.

Οι αντιδράσεις των ενώσεων των ξενοδόχων ήταν άμεσες, αφού έκαναν λόγο για μία ευθέως ανταγωνιστική δραστηριότητα προς τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, φόροι, κλπ. Η αντίδραση σημειώνεται ότι δεν ήταν κατά της εταιρείας Radisson, αλλά απέναντι στο κράτος και τη νομοθεσία και τη ρύθμιση του καθεστώτος της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Πριν από ένα χρόνο, ο αντιπρόεδρος της RadissonHotel Group και υπεύθυνος ανάπτυξης για την Ελλάδα κ. Elie Milky, μιλώντας στο NEWS 24/7 είχε δηλώσει ότι αν ο όμιλος καταφέρει να λάβει τις απαραίτητες άδειες για τη συνένωση των δύο κτιρίων, τότε αυτό θα λειτουργήσει ως κλασικό ξενοδοχείο και όχι ως εξυπηρετούμενα διαμερίσματα.

Η μετάλλαξη της οδού Μητροπόλεως

Αναμφισβήτητα το ξενοδοχείο ElectraMetropolis που ανήκει στην ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα ElectraHotels & Resorts, που άνοιξε μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης το 2016 άλλαξε το σκηνικό του δρόμου. Αναπτύχθηκαν και άλλα μικρότερα πολυτελή καταλύματα, αλλά και εμπορικά και καταστήματα εστίασης. Σημειώνεται ότι ElectraMetropolis των 216 δωματίων, προήλθε από τη μετατροπή του ιστορικού κτιρίου, που για πολλά χρόνια στέγαζε το υπουργείο Παιδείας. Το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία έκανε μάλιστα 10 διαγωνισμούς μέχρι να καταλήξει στον όμιλο Electra και να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο μόλις ένα χρόνο μετά.

Η δεύτερη ηχηρή προσθήκη στην οδό Μητροπόλεως έγινε πέρυσι με το άνοιγμα του δεύτερου ξενοδοχείου της Grecotel στην Αθήνα, το The Dolliat Acropolis. Πρόκειται για ένα πολυτελές boutiquehotel, στο κτίριο που για χρόνια στέγαζε το κατάστημα Χυτήρογλου και είναι ένα από τα πλέον ιστορικά του κέντρου, το «Μέγαρο Καλλιμασιώτη» που χτίστηκε το 1925

Ο Άκης Πετρετζίκης στο RadissonRed

Το νέο ξενοδοχείο της Radisson που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία Gnosis Investment, θα διαθέτει 112 δωμάτια, με το γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη να αναλαμβάνει τη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας των μπαρ και εστιατορίου του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα