Αποστολάκης: Επαναφέρει τα σενάρια περί εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή

Αποστολάκης: Επαναφέρει τα σενάρια περί εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη INTIME NEWS

Για τις πιθανές καραμπόλες που ενδέχεται να γίνουν για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί, κλήθηκε να απαντήσει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τα σενάρια για την αναζήτηση νομικής λύσης ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, και σε σχετική ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί, αρκέστηκε να απαντήσει: «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές».






Σημειώνεται πως, εφόσον το σενάριο που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να εκλέγεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιωθεί, η αξιωματική αντιπολίτευση κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση που βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, όμως για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: Δηλαδή να έχει αρχηγό ο οποίος δεν θα είναι ταυτόχρονα βουλευτής. Άρα, αντικειμενικά δεν θα μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην μόνη θεσμική διαδικασία πολιτικής αντιπαράθεσης που ισχύει στην χώρα. Επ’ αυτού έχουν «κυκλοφορήσει» αρκετά σενάρια.

Ένα εξ’ αυτών θέλει να ζητείται από τους 8 πρώτους βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ -εξ ου και η σχετική ερώτηση στον κ. Αποστολάκη- να παραιτηθούν προκειμένου να βρεθεί στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης που είναι 9ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επίσης, έχει γίνει λόγος για την πιθανότητα να παραιτηθεί ο ομογενής Όθων Ηλιόπουλος και να γίνει βουλευτής ο επίσης ομογενής Στέφανος Κασσελάκης. Εκδοχή όμως που προϋποθέτει ότι είναι νομικά ορθή η ερμηνεία πως κάθε κόμμα πρέπει να έχει οπωσδήποτε έναν ομογενή βουλευτή επικρατείας, πράγμα αμφίβολο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα